Duurzaamheid LIFE

Slim online shoppen doe je zo!

Tegenwoordig worden 20% van de aankopen online gedaan, wat niet erg gek is met deze snelle groei van de technologie. De meeste aankopen zijn kleren en schoenen, maar ook de drogisterijen zitten op het web. Erg handig want dan hoef je niet alle zware producten door de stad heen te sjouwen.

Waar moet een betrouwbare webshop aan voldoen?

Keurmerk
Kijk op de webshop of het een keurmerk heeft, bijvoorbeeld Thuiswinkel Waarborg of Stichting Webshop Keurmerk. Door oplichters wordt een keurmerk vaak op de webshop gezet terwijl de webshop het keurmerk helemaal niet heeft verdiend. Als je het niet helemaal vertrouwd kan je altijd naar de website van het keurmerk gaan en kijken of die webshop het echte keurmerk heeft.

Bedenktijd
Op veel webshops staat er “14 dagen bedenktijd”.  Het is vrij normaal dat je, als je niet tevreden bent, het product terug kan sturen en je geld weer terug krijgt. Bij kledingwinkels is het retourformulier daarom erg uitgebreid, omdat het met kleding lastig in te schatten is of het voldoet aan jouw persoonlijke wensen. Je kan bijvoorbeeld aankruisen dat het product niet is zoals je had verwacht maar ook dat het na het wassen al meteen van kleur vervaagd. Ook bij drogisterijen hoort een bedenktijd, misschien valt een kleur of product in het echt toch wat tegen.

Service
De webshop moet altijd te bereiken zijn. Een e-mail of een klantenservice hoort bij een goede betrouwbare webshop. Als je er zelf even niet uitkomt tijdens het bestellen of als je hulp nodig hebt bij het retouren moet de webshop bereikbaar zijn om je te helpen.

Een webshop hoeft hier niet per sé aan te voldoen maar toch wel even leuk om te benoemen. Veel webshops verzenden boven een bepaald bedrag gratis en bieden ze een goede service qua levertijd, voor een bepaalde tijd besteld komt het vaak al morgen al binnen!

Ik vind het erg makkelijk om producten van de drogist gewoon online te bestellen. Je ziet een duidelijk overzicht van alle producten in een categorie en het scheelt mij zoveel sjouwen. Ik kies altijd voor de wat verantwoorde merken, dus goed voor het milieu bijvoorbeeld maar ook zonder chemische stoffen, wel zo fijn voor je huid. De merken hieronder vind ik onder andere erg fijn.

Top 3 verantwoorde merken

Lavera
Al meer dan 25 jaar voldoet de natuurlijke cosmetica van Lavera aan de hoogste eisen. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van plantaardige ingrediënten die op een biologische manier geteeld worden. De ingrediënten worden dan ook op strenge eisen gecontroleerd. Niet alleen de ingrediënten maar ook de producten en verpakkingen worden gecontroleerd of deze voldoen aan de natuurlijke en biologische eisen. De producten worden zelf ontwikkelt en geproduceerd. De technologische productie wordt zelfs gedaan door groene stroom te gebruiken!

Jacob Hooy
Jacob Hooy is sinds 1743 al uniek in zijn kruiden en specerijen. Het merk staat voor oorsprong en natuurlijk. Net zoals vroeger, authentieke geuren zal je nu nog steeds vinden bij dit merk. Door zijn grote belangstelling naar vruchten, planten, bloemen, zaden en wortels heeft hij hier veel kennis over, wat zich spiegelt naar de producten.

Weleda
Weleda is één met de natuur. De misse is dan ook dat het merk wilt dat wij de natuur in onszelf terug vinden, al sinds 1921! Ook Weleda ontwikkelen met zorg de producten, zowel de binnenkant als de buitenkant van het product. Tijdens het ontwikkelen en produceren van de producten wordt er stilgestaan bij duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De producten zijn milieuvriendelijk, op natuurlijke wijze geproduceerd en het is ook nog eens een eerlijke handel!

Kortom

Online winkelen kan je bij alle soorten winkels, zelfs drogisterijen zijn online te vinden. Gemakkelijk je favoriete producten zo in je winkelmandje, zonder hem te dragen! Ik gebruik graag natuurlijke cosmetica. Omdat natuurlijke cosmetica geproduceerd wordt op een milieuvriendelijke manier met pure ingrediënten zijn de producten wel wel wat duurder, maar er zijn vaak leuke acties te vinden op internet met kortingen die in de winkel niet gelden. En wat nog mooier is, de acties van de gewone winkel gelden doorgaans ook online, dus geen paniek meer of je niet te laat de stad in gaat voor jouw aanbieding. Even checken of het een betrouwbare webshop is, zoek naar leuke aanbiedingen en je kan je favoriete producten gewoon lekker online shoppen!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • goed om dit te lezen. Ben pas ook opgelicht… het was maar 4 Euro dus dat is niet erg maar ben zo boos ! voortaan goed kijken naar een keurmerk e.d.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken