Thuis sporten is het nieuwe fitness
Gezin MOVE

Thuis sporten is het nieuwe fitness

Een gelukkig leven gaat meestal samen met een gezond leven. Als iemand ongezond is, is iemand meestal ook ongelukkig. Geluk kan uit veel verschillende dingen voortkomen, en ieders geluk komt weer van andere zaken in het leven. Over het algemeen dragen veel beweging en voldoende groenten en fruit bij aan een gezonde levensstijl, waardoor mensen meestal sneller gelukkig worden. Natuurlijk omvat een gezonde en gelukkige levensstijl nog vele andere aspecten. Stress kan bijvoorbeeld ook direct een grote rol spelen en je vrije tijd negatief beïnvloeden.

Kan dit vanuit huis tijdens de lockdown?

 Thuis sporten is het nieuwe fitnessNu de sportscholen gesloten zijn worden we gedwongen om onze creativiteit aan te spreken om fit te worden of blijven. Omdat een betere gezondheid direct bijdraagt ​​aan een gelukkiger leven, is het belangrijk om te allen tijde gezond te blijven. Misschien is het juist in deze tijd nog belangrijker dan ooit tevoren. Wat veel mensen tegenwoordig niet weten, is dat dit ook thuis kan. Wellicht heb je in huis al veel producten die je tijdens het sporten thuis kunt gebruiken. Zo kan een bed of bank omgetoverd worden tot een bankje en kun je meer dan 100 verschillende soorten oefeningen doen om alleen al buikvet te verbranden. Ook wandelen is een onderschat onderdeel van een gezond en gelukkig leven. Lopen is een goede manier om je gedachten te ontvluchten en het is bewezen dat wandelen stress vermindert. Daarom, als je actief wilt blijven en stress wilt verminderen, is wandelen erg goed.

Heb ik dan geen abonnement van de sportschool meer nodig?

Omdat we thuis gemakkelijk kunnen sporten, hebben we geen sportschool meer nodig. En omdat veel mensen nu meer op hun uitgaves zullen moeten letten, kunnen veel abonnementen worden opgezegd. Veel mensen denken dat dit een moeilijke taak is, omdat het door bedrijven vaak doelbewust zo lastig mogelijk wordt gemaakt. Zo maakt bijvoorbeeld BIG GYM het wat moeilijk voor je om je abonnement op de sportschool op te zeggen. Om problemen te voorkomen, heb ik een dienst gevonden waarmee je je online kan afmelden dat heet Xpendy. Zij kunnen je abonnement binnen 1 minuut opzeggen, zonder gedoe of er veel tijd aan kwijt te zijn.

Hoe train ik thuis?

Daarnaast wil ik je graag was toepasbare tips geven die speciaal gericht zijn op het trainen vanuit huis.

  • De eerste techniek is om de oefeningen te kiezen die bij je passen. Overweeg zorgvuldig de frequentie en timing van de geplande training en gebruik deze informatie om een ​​geschikt en haalbaar schema voor jezelf te ontwikkelen.
  • Dan is de tweede stap om deze oefeningen in te plannen in je agenda, zodat je er echt tijd voor ze vrijmaakt, maak het een prioriteit.
  • Ligt het gewoon aan een gebrek aan inspiratie? Profiteer van de talloze gratis fitness- en bewegingsapps die vandaag de dag beschikbaar zijn. Van touwtje springen tot hardlopen, overal zijn tegenwoordig apps als hulp voor te downloaden. Op deze manier kun je net iets anders trainen voor maximale resultaten.
  • In de sport helpt het vaak om één of meerdere doelen te stellen. Dit laat gewoon duidelijk zien waar je heen gaat. Denk er bij het stellen van deze doelen aan om ze realistisch en haalbaar te maken. Doelen zijn er tenslotte voor bedoeld om te helpen als een soort van motivatie, en niet om je negatief te beïnvloeden.
  • Besteed niet alleen tijd aan sporten, maar geef prioriteiten. Hoe belangrijker het voor je is om te beginnen met trainen, hoe eerder je ervan gaat genieten. Meestal doe je dingen die je niet leuk vindt minder vaak, dus maak jezelf zo aantrekkelijk mogelijk.
  • De laatste tip die ik je mee wil geven, is het vinden van een fitness- of sportpartner. Op deze manier kun je alle verhalen delen met mensen die met dezelfde dingen bezig zijn. Dit kan je helpen gemotiveerd en geïnspireerd te blijven.

Het ligt niet alleen aan sport

Een gezond leven en een uitstekend functionerend immuunsysteem zijn niet alleen afhankelijk van of je sport en / of wandelt. De juiste voeding is essentieel om je geluk te vinden. Het is wetenschappelijk bewezen dat slecht vet zoals hamburgers je diep van binnen echt ongelukkig kunnen maken. Neem vaker een smoothie met frambozen of blauwe bessen in plaats van de snelle hap die vaak het meest voor de hand ligt. Als jij ook weet hoe je goede voeding combineert met een beweeglijke levensstijl, dan ligt een gelukkig leven binnen handbereik. Je kunt de juiste voeding en voldoende beweging vergelijken met de 2 belangrijkste bouwelementen om geluk te bereiken. Als deze goed in balans zijn, kan de rest erop worden gebouwd.

Je kunt dus in ieder geval thuis blijven sporten. Door thuis bezig te zijn, is naar de sportschool gaan overbodig en in combinatie met de juiste voeding kun je thuis bijna alles doen wat goed voor je is.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken