EAT

‘Test kinderen met hartkloppingen op gebruik van energiedrankjes’

Energie drank kinderen

Last Updated on: 9th april 2016, 11:23 am

Tieners die zich bij huis-, kinder- of schoolarts melden met hartkloppingen, slaapstoornissen, druk gedrag en maagklachten moeten voortaan standaard gecontroleerd worden op het gebruik van energiedrankjes.

Dat stellen de Nederlandse vereniging van kinderartsen en GGD Nederland zaterdag bij RTL Nieuws. De organisaties denken dat deze klachten worden veroorzaakt door het drinken van energiedrankjes.

Raymond Gianotten, directeur Nederlandse vereniging Frisdranken Waters en Sappen, zei bij RTL namens de energiedrankproducenten:

”Energiedrank is niet gevaarlijk, maar overdaad schaadt. Dat geldt voor alles wat je te veel eet en drinkt. Er worden voorbeelden aangehaald van jongeren die vijf blikjes per dag drinken. Iedereen kan op zijn vingers natellen dat deze hoeveelheden niet gezond zijn.”

Voedingscentrum

De energiedrankjes zijn al jaren onderwerp van kritiek. Het Voedingscentrum adviseert kinderen boven de dertien jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven het advies niet meer dan een blikje per dag te drinken.

Kinderen onder de dertien zouden het helemaal niet moeten nemen, stelt het centrum. De GGD hield eerder al eens een pleidooi om de energydrinks uit de schappen te weren.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl