EAT Inspiratie

Tips voor vegans om uiteten te gaan

Tips voor vegans om uiteten te gaan
Ook al zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die veganistisch eten en is het steeds bekender onder de gemiddelde Nederlander, het kan af en toe toch nog lastig zijn om in Nederland uiteten te gaan als vegan.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Over het algemeen biedt het merendeel van de restaurants wel goede vegetarische opties aan, maar compleet veganistisch is een ander verhaal. Als vegan kun je ontzettend lekker eten, maar wat zijn nu precies de mogelijkheden wanneer je als vegan uiteten wilt gaan. Het heeft misschien allemaal een beetje meer voorbereiding en planning nodig, maar uiteindelijk is het ook wanneer je veganistisch eet mogelijk om lekker te genieten van een etentje in een restaurant. In dit artikel lees je meer over uiteten vegan tips zodat het de zoektocht hopelijk wat vergemakkelijkt.

Ga je met iemand mee uiteten, informeer diegene dan vooraf

Het moment van uit eten gaan en met welk gezelschap speelt uiteraard een rol bij het plannen van je keuze. Het is ook slim om vooraf bij je gezelschap aan te geven dat je vegan eet. Wanneer je bijvoorbeeld uiteten gaat met een gezelschap dat niets wil weten van een vegan lifestyle is het nogal een verschil ten opzichte van een groep gelijkgestemden of een partner die ook vegan is. Wanneer je gaat lunchen of dineren met mensen die open staan voor een vegan lifestyle of zelf vegan zijn is het minder moeilijk een geschikt restaurant te vinden.

Lees reviews en check social media

Wanneer je op het internet zoekt op vegan of veganistische restaurants met daarbij de stad van voorkeur kom je al een heel eind. Zeker wanneer je in de wat grotere steden zoekt. Sta ook open om eens naar een andere stad te gaan, het kan zo maar zijn dat het aanbod daar veelzijdiger is. Het fijne van een compleet veganistisch restaurant is dat je alles kunt bestellen van de menukaart en er is niet een boel voorbereiding en plannen nodig vooraf. Helaas is het niet altijd mogelijk om voor een volledig vegan restaurant te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer je gezelschap uit mensen bestaat die liever niet naar een vegan restaurant gaan. Dan is het verstandig om jezelf alvast voor te bereiden.

Het beste kun je zelf even contact opnemen met het restaurant (vooraf) om je wensen te bespreken. Denk er hierbij aan dat je niet alleen opsomt wat je niet eet, maar geef ook eventuele mogelijkheden aan. Dat maakt het voor het restaurant ook makkelijker om mee te denken. De meeste restaurants zijn bereid mee te denken en daardoor kun jij met een gerust hart uit eten gaan. Het kan ook fijn zijn je verwachtingen bij te stellen. Wanneer je niet teveel verwachten, kan je teleurstellingen voorkomen. En daar is op zich niets mis mee natuurlijk als je jezelf ervan tevoren op instelt. Op die manier kun je alleen maar positief verrast worden en verpest het in ieder geval niet je etentje

Kies eens een andere stad

Heb je je eigen stad al ‘uitgespeeld’? Probeer dan eens een andere stad om vegan uiteten te gaan. Uiteraard is er online ontzettend veel informatie te vinden op verschillende blogs en op social media. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden in Breda. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je spontaan ergens gaat eten en dat er geen vegan opties op de menukaart staan. Bekijk dan de menukaart en pas een gerecht eventueel zo aan, dat het wel geschikt wordt als vegan optie. Bij een salade kun je bijvoorbeeld vragen om de vis of kaas weg te laten en deze te vervangen door gegrilde groenten, avocado of noten. Of neem in plaats van een hoofdgerecht verschillende voorgerechtjes wanneer deze wel vegan zijn. Met creativiteit kom je een heel eind en zo niet, dan staan er vast wel frietjes om het menu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl