Waar moet je op letten als je een aansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten
LIFE

Waar moet je op letten als je een aansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten?

In dit blog behandelen wij alle ins en outs die om de hoek komen kijken bij een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Achter de komma kunnen er veel factoren zijn die onderling bij verzekeraars en polissen verschillen.

Achter de komma kunnen er veel factoren zijn die onderling bij verzekeraars en polissen verschillen. Het is aan te raden om (online) goed uit te zoeken wat de hoogte van het eigen risico is en ook de hoogte van de dekking is van groot belang. Lees even mee: 

Waarom heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Ten eerste is een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten wettelijk verplicht in Nederland. Een aansprakelijkheidsverzekering zal de schade dekken die jij per ongeluk aan anderen of aan andermans spullen toebrengt. Je wil toch jezelf en je gezin beschermen tegen het risico van aansprakelijkheid? Als je per ongeluk iemand letsel hebt aangebracht, of je maakt schade met je auto aan andermans eigendom, dan kan die schadevergoeding enorm oplopen. Precies daarvoor is een aansprakelijkheidsverzekering! 

Waar op letten als je de verzekering afsluit?

Bij een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten zijn er zeker een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten, te weten: 

  • Hoogte van het eigen risico: Zorg dat dit eigen risico niet te hoog is. Bij schade zal het bedrag wat je zelf moet betalen dan nog steeds in de papieren lopen.
     
  • Hoogte van de dekking: kies voor zover mogelijk voor de hoogste dekking.
  • Polisvoorwaarden: Onderling kun je op veel verschillen achter de komma stuiten bij een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Het loont de moeite dit allemaal goed uit te zoeken. Online kun je de verschillende verzekeringen goed vergelijken.
     

Hoe hoog is het verzekerde bedrag?

Dit varieert sterk per verzekeraar. Grof genomen zal de maximale dekking van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering tussen de € 500.000,- en € 2.500.000,- per gebeurtenis liggen. Let wel, dit verschilt nogal per verzekeraar dus doe goed (online) onderzoek! 

Moet je eigen risico betalen of niet

Er is bij elke aansprakelijkheidsverzekering zeker sprake van een eigen risico. Dit is het bedrag dat je bij een incident zelf moet betalen. Wederom kunnen wij aangeven dat dit bedrag verschilt per polis en verzekeraar. Zorg dus dat je dit goed in de gaten houdt bij een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. 

Extra aandachtspunten

Sommige verzekeraars hebben een vriendendienst clausule in hun voorwaarden opgenomen. Dat wil zeggen dat als er schade ontstaat als jij een vriendendienst verleent, het schadebedrag alleen wordt vergoed als jij aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld bij aansprakelijkheidsverzekering Allianz Direct. Dit dan ook nog tot een in de voorwaarden bepaald maximum bedrag. 

Geleende spullen zijn automatisch meeverzekerd op je aansprakelijkheidsverzekering. Dit met een eigen risico van € 100,- en bij benadering een maximale uitkering van € 2.500,- per incident. Dit maximale uit te keren bedrag varieert toch wel weer per verzekeraar dus let ook hierbij op! 

Tot slot

Er is dus al met al heel wat om rekening mee te houden bij een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Wij hebben nog een artikel over andere verzekeringen afsluiten op onze site over wanneer je een overlijdensrisicoverzekering nodig hebt en wat daarbij om de hoek komt kijken. Zeker ook iets om over na te denken. 

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken