Inspiratie

Waarom Bingo zo goed voor de gezondheid is?

waarom bingo goed is voor de gezondheid
Je zou niet snel zeggen dat bingo goed is voor de gezondheid, maar uit onderzoek van studenten van het Erasmus Medisch Centrum blijkt van wel.

Last Updated on: 8th maart 2024, 12:09 pm

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bingo hebben we allemaal wel eens gespeeld. Het is een gezellig spelletje dat je met vrienden en familie kan doen. Het spel werd voor het eerst in 1530 in Italië gespeeld. De naam komt van het Beano, wat svan het wordt bonen komt. Deze werden gebruikt om de nummers af te dekken.

Je zou niet snel zeggen dat bingo goed is voor de gezondheid, maar uit onderzoek van studenten van het Erasmus Medisch Centrum blijkt van wel. Deelnemers ervaren meer vreugde en plezier na het bijwonen van een sociale activiteit zoals bingo.

 

Positief effect op de gezondheid

Niet alleen bingo maar sociale activiteiten kunnen een goed effect hebben op de spelers. Een spel zoals bingo zou vooral op sociaal en mentaal vlak mensen stimuleren. Dit wordt bijvoorbeeld in ouderen gezien. Ouderen geven vaak aan eenzaam te zijn, hierdoor ervaren ze het leven een stuk somberder. De sociale activiteiten die georganiseerd worden helpen met een positiever gevoel waar de gezondheid ook baat bij heeft.

 

Lichamelijk en geestelijk welzijn

Het spelen van bingo in groepsverband maakt het een sociaal, interessant en plezierige ervaring. Klets lekker met je vrienden, kinderen of andere mensen die meedoen. Voor de fanatiekelingen zijn er meestal ook prijzen te winnen als je een volle bingokaart hebt. Bingo is echter niet iets waar je goed in moet zijn. De nummers die gedraaid worden zijn willekeurig en dus moet je een beetje geluk hebben.

Niet iedereen vindt het even makkelijke om de deur uit te gaan. Zomaar ergens deelnemen aan een sociale activiteit kan soms een hele opgave lijken. Door deze stap te nemen, ga je de uitdaging aan en kan je hier enorme blijdschap van ervaren.

 

Minder stress en angst

Bingo brengt plezier hebben en sociaal zijn samen in één gezellige activiteit. Onderzoeken hebben uitgewezen dat lachen positieve effecten heeft op het lichaam. Zo zou de hartslagfrequentie sneller dalen en personen ervaren minder stress.

Stress en angst zijn enorme aanslagen op je lichaam die je zoveel mogelijk wil voorkomen. De productie van gelukshormonen zoals serotonine en dopamine helpen je hierbij. Dit zou al na 90 seconden lachen meer in je lichaam vrijkomen. De voordelen van lachen, plezier hebben en genieten van een spelletjes met andere mensen zijn eindeloos.

 

Waar kan je bingo spelen?

Bingo wordt veel gebruikt als fundraiser voor sport of goede doelen. Zo vind je bij scholen of voetbalverenigingen altijd wel een bingoavond. De prijzen worden gesponsord en het geld van de tickets gaat naar het goede doel. Of je koopt je eigen bingoset en organiseert een bingoavond met de familie. Tijdens de eerste ronde wint degene met één volle rij, daarna zijn twee volle rijen het doel en als laatst een volle kaart. Na deze drie rondes gaan ze vaak over naar een nieuwe bingokaart.

Online bingo spelen is ook mogelijk. Dit doe je bij een van de legale online casino’s in Nederland. Om nog steeds de voordelen van bingo als sociale activiteit mee te pakken kan je altijd chatten met andere online bingospelers.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl