LIFE

Waarom ik doe wat ik doe

Wat was het gezellig!

De afgelopen week stond ik 7 dagen op het Margriet Winterfestival in Utrecht. Super leuk om te doen en om op deze manier in contact te komen met zoveel mensen. Wat heb ik een leuke gesprekken gehad met dames uit echt alle leeftijdsgroepen, van 16 tot 80 jaar! Het was best pittig om elke dag 6 workshops te geven maar ik heb er echt van genoten. En ik heb ook veel deelnemers ontmoet van 365 Dagen Gezond Slank, leuk om de mensen achter de foto’s in de Facebookgroep terug te zien. Mijn foto op de flyer werkte af en toe lachwekkend verwarrend, ik werd vaak aangezien voor Anita Witzier, haha het had mijn zus kunnen zijn!

gezondblog-1400-x-800-22

Dit raakt mij echt

Ik stond daar ook ter promotie van de koolhydraatarme weekmenu’s en daarom had ik voor de beurs als kennismaking een speciale proefweek samengesteld. Om die te verspreiden konden de bezoekers hun email adres bij me achter laten zodat ik de komende week de proefweek kan doormailen. De interesse was groot bij een wel heel gevarieerd publiek, van hele bewuste dames die al veel langer koolhydraatarm eten tot mensen die tot nu toe nog bezig zijn met calorieën tellen maar wel graag anders willen.

En voor mezelf werd tijdens de beurs ook steeds duidelijker waarom ik hiermee ben begonnen, wat mijn drive is om meer mensen van het diëten af te halen en weer de liefde voor goed eten te kunnen laten ervaren.
Het raakt me diep als ik iemand spreek die duidelijk niet blij is met haarzelf en bij me komt met de vraag of het recepten zijn met minder dan 200 calorieën… En het maakt me zo verdrietig dat wij vrouwen (ik kan er helaas over mee praten) onszelf zo naar beneden kunnen halen qua hoe we eruit zien en hoe we onszelf waarderen. Er zit duidelijk een kronkel in het denkpatroon van velen, natuurlijk gevoed door de afvalindustrie, dat je calorieën moet tellen, vetarm moet eten en vooral niet kan genieten van eens een lekker koekje bijvoorbeeld. Naast me stond een workshop met koekjes maken en menigeen voelde zich bijna schuldig dat ze met een koekje bij onze stand aan kwamen lopen. Totaal niet nodig, als je een koekje eet, geniet er dan heel bewust van van en voel je niet schuldig! Eet alleen geen hele trommel leeg!

img_4841En daarom doe ik wat ik doe

Iemand vroeg me ook heel direct waarom ik met dit programma ben begonnen en, gevoed door alle gesprekken van de beurs, voelde ik de passie oplaaien. Want ik voel diep in mij zo’n grote drive om naar buiten te brengen dat je echt niet op een blaadje sla hoeft te kauwen, dat je lief mag zijn voor jezelf, dat je lichaam het verdient om echte goede voeding te ontvangen ipv pakjes en zakjes met veel meuk. En dat je, als je je eetpatroon omgooit met goede volwaardige producten, nooit meer op dieet hoeft! Oké, je valt waarschijnlijk geen 10 kilo in 3 weken af maar op deze manier verdwijnen de overtollige kilo’s in een gezond tempo. Zie je lichaam als een mooie dure auto, zo eentje die je altijd al hebt willen hebben, daar gooi je toch ook geen vervuilde benzine in? En als de auto dan begint te sputteren en niet meer zo soepel loopt dan word je toch ook niet nog bozer en gooi er nog meer troep in? Wat een rare manier van denken kunnen we toch hebben!

Wow, dacht ik ook bij mezelf, wat mooi dat ze me die vraag stelde, want door daar even over na te denken werd het voor mezelf ook heel duidelijk waarom ik hier zo blij van word. Want ik geniet van het bloggen en online bezig te zijn maar de mailtjes en gesprekken die eruit springen zijn die waarin de deelnemers laten weten hoe goed het gaat en hoe blij ze zijn dat ze zich lekker voelen. Dus dat is ook heel duidelijk te reden dat ik doe wat ik doe

Leuke samenwerking

Daarnaast was de beurs ook een mooie gelegenheid om in contact te komen met mede ondernemers die bewuste met gezonder eten bezig zijn. Van het merk So Pure heb ik al een tas met heerlijk dadelreepjes en chocolade meegekregen om alles eens goed te onderzoeken, dat gaat me lukken ;).  Ik kom in december daar op terug met mijn bevindingen en een leuke winactie voor de volgers van Gezondblog!

 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken