Whey XP Review
EAT Eiwit dieet

Whey Protein XP Review

Body & Fit lanceert de Whey Protein XP. Volgens eigen zeggen “de meest premium whey protein blend”. Nu is natuurlijk de vraag… is het ook daadwerkelijk ‘premium kwaliteit’ en heeft Body en Fit met het alleenrecht in de BeNeLux een gouden deal gesloten met zuivel-gigant Volac? Wij namen het product onder de loep en delen met jou de Whey Protein XP review!

Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de Whey Protein XP review gebaseerd is op kortstondig gebruik en dus nog niet over een langere periode is getest. Dat kan ook niet, want de Whey Protein XP is pas sinds kort verkrijgbaar.

Maar desalniettemin hebben we genoeg informatie om een begin te maken. Later zullen we deze review aanvullen met onze ervaringen op de lange termijn en de impact op ons lichaam.

Achtergrond

Whey Protein XP is in het productaanbod van de Body & Fit het meest te vergelijk met de Whey Perfection. Volgens Body & Fit zijn beide producten kwalitatief niet heel erg verschillend van elkaar, maar wijkt de samenstelling wel af. Zo bestaat Whey Perfection naast Whey concentraat ook uit Whey isolaat en gehydrolyseerde whey.

Opvallend is dat ook Whey Perfection is gebaseerd op de eiwitten van Volac. Het grote verschil lijkt dan ook vooral te zijn, dat Whey Protein XP volledig is ontwikkeld door Volac zelf, terwijl Whey Perfection is ontwikkeld door Body & Fit.

Body & Fit heeft overigens het alleenrecht in Nederland voor wat betreft de verkoop en distributie van het Volac product, Whey Protein XP. Naar eigen zeggen om kwaliteit, distributie en klanttevredenheid te waarborgen. Feitelijk heeft Body & Fit vooral een goede exclusieve deal als het product aanslaat.

En dat is dan ook meteen de hamvraag…

Voor wie alleen de conclusie wil lezen

Whey Protein XP heeft absoluut de potentie om de nieuwe favoriet te worden van veel proteïne-fans. Met de zuivelgigant Volac als drijvende kracht achter het product, ben je verzekerd van een kwalitatief product met hoogwaardige ingrediënten.

Daarnaast waren wij erg te spreken over de smaak van de eiwittenshakes. Gezien de samenstelling en de kwaliteit van de ingrediënten, denken wij dat Whey Protein XP bij uitstek geschikt is voor de volgende groepen mensen:

  • Mensen die willen afvallen (eiwitrijk dieet, koolhydraatarm dieet)
  • Fanatieke sporters
  • Mensen die massa willen kweken

De samenstelling

De samenstelling zoals deze op het label van de verpakking staat:

Whey Protein XP

 

Door de lage hoeveelheid koolhydraten past deze eiwittenshake in bijna ieder dieet. Het maakt niet uit of j een aangepast dieet volgt om spiermassa op te bouwen, aan te komen of af te vallen. Deze eiwittenshake past er binnen.

In de praktijk

Zoals gezegd hebben we onvoldoende tijd gehad om de werking te testen op de langere termijn en we zijn druk bezig met het verzamelen van ervaringen binnen de Gezondblog community, maar voor nu lijkt Whey Protein XP zeker het proberen waard!

Probeer Whey Protein XP uit.

P.S. Gebruik jij ook Whey Protein XP? Deel jouw ervaring met ons, zodat we deze review nog completer kunnen maken.

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet