EAT Eiwit dieet

Whey Protein XP Review

Whey XP Review

Last Updated on: 7th april 2023, 09:46 am

Body & Fit lanceert de Whey Protein XP. Volgens eigen zeggen “de meest premium whey protein blend”. Nu is natuurlijk de vraag… is het ook daadwerkelijk ‘premium kwaliteit’ en heeft Body en Fit met het alleenrecht in de BeNeLux een gouden deal gesloten met zuivel-gigant Volac? Wij namen het product onder de loep en delen met jou de Whey Protein XP review!

Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat deze review gebaseerd is op kortstondig gebruik en dus nog niet over een langere periode is getest. Dat kan ook niet, want de Whey Protein XP is pas sinds kort verkrijgbaar.

Er bestaat naast Whey Perfection ook Whey concentraat uit Whey isolaat en gehydrolyseerde whey.

Maar desalniettemin hebben we genoeg informatie om een begin te maken. Later zullen we deze review aanvullen met onze ervaringen op de lange termijn en de impact op ons lichaam.

Achtergrond

Whey Protein XP is in het productaanbod van de Body & Fit het meest te vergelijk met de Whey Perfection. Volgens Body & Fit zijn beide producten kwalitatief niet heel erg verschillend van elkaar, maar wijkt de samenstelling wel af. Zo bestaat Whey Perfection naast Whey concentraat ook uit Whey isolaat en gehydrolyseerde whey.

Opvallend is dat ook Whey Perfection is gebaseerd op de eiwitten van Volac. Het grote verschil lijkt dan ook vooral te zijn, dat Whey Protein XP volledig is ontwikkeld door Volac zelf, terwijl Whey Perfection is ontwikkeld door Body & Fit.

Body & Fit heeft overigens het alleenrecht in Nederland voor wat betreft de verkoop en distributie van het Volac product. Naar eigen zeggen om kwaliteit, distributie en klanttevredenheid te waarborgen. Feitelijk heeft Body & Fit vooral een goede exclusieve deal als het product aanslaat.

En dat is dan ook meteen de hamvraag…

Voor wie alleen de conclusie wil lezen

Whey Protein XP heeft absoluut de potentie om de nieuwe favoriet te worden van veel proteïne-fans. Met de zuivelgigant Volac als drijvende kracht achter het product, ben je verzekerd van een kwalitatief product met hoogwaardige ingrediënten.

Daarnaast waren wij erg te spreken over de smaak van de eiwittenshakes. Gezien de samenstelling en de kwaliteit van de ingrediënten, denken wij dat het bij uitstek geschikt is voor de volgende groepen mensen:

  • Mensen die willen afvallen (eiwitrijk dieet, koolhydraatarm dieet)
  • Fanatieke sporters
  • Mensen die massa willen kweken

De samenstelling

De samenstelling zoals deze op het label van de verpakking staat:

Whey Protein XP

Door de lage hoeveelheid koolhydraten past deze eiwittenshake in bijna ieder dieet. Het maakt niet uit of j een aangepast dieet volgt om spiermassa op te bouwen, aan te komen of af te vallen. Deze eiwittenshake past er binnen.

In de praktijk

Zoals gezegd hebben we onvoldoende tijd gehad om de werking te testen op de langere termijn en we zijn druk bezig met het verzamelen van ervaringen binnen de Gezondblog community, maar voor nu lijkt het zeker het proberen waard!

Probeer Whey Protein XP uit.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl