Detox Dieet ervaringen EAT

“Nooit meer lijnen en toch slank en vooral lekker in je vel zitten”

stop dieten

Last Updated on: 1st december 2021, 01:31 pm

Er zijn altijd vaste periodes waarop het dieet klimaat weer hoogtij viert, zo net na de feestdagen, vlak voor de zomervakantie en natuurlijk ook weer na de zomervakantie.

En tussen die tijden in gaat het veelal fout! Een periode streng zijn en je aan een vast schema houden gaat vaak prima. Als iemand precies verteld hoeveel gram je mag eten om af te vallen dan heb je alleen nog maar even wat wilskracht nodig en je slaat je er zo een paar weken doorheen.

Lijnen kan alleen maar mislukken…

Alleen is een dieet gebaseerd op wilskracht gedoemd tot mislukken want wat gebeurt er als je een hele poos niets “mag”. Dan is daarna het hek van de dam, want het dieet is over dus kan je weer los! En helaas is dan heel vaak al het werk en lijden voor niets geweest en zit alles er weer aan.

Maar wat is dan de oplossing?

Want er zijn altijd wel wat periodes in het jaar dat je de teugels wat laat vieren en dat je dus ongemerkt weer een opgeblazen buik krijgt of dat je weer in je suikerverslaving valt. En dat je daarna je weer zo beroerd voelt, lichamelijk omdat alles te strak zit en je constant trek hebt en geestelijk omdat je jezelf naar beneden haalt en ook niet meer weet hoe je de boel moet keren.

Geef het diëten op, voor altijd!

Het mooie is dat je voor altijd hier klaar mee kan zijn als je het diëten opgeeft. Dus niet voor een tijdje om je vol te schranzen en daarna weer het volgende superdieet te gaan kopen. Maar echt voor altijd! Spreek met jezelf af dat je goed voor jezelf gaat zorgen, dat je lief bent voor je lijf, het geeft wat het nodig heeft en dan wordt je beloond met meer energie, een betere nachtrust en vooral een lijf wat in balans is.

Dit bereik je niet zomaar, want als je lijf gewend is aan wisselende periodes van lijnen en eten, gezond en ongezond dan ga je als het ware afkicken. Afkicken van de gewoonte om steeds maar weer te lijnen en calorieën te tellen en vooral afkicken van suiker.

Versneld afkicken

Je kunt het proces een zetje geven door te starten met een detoxkuur. Een detox is een soort versneld afkicken, een super snelle start om je lijf te ontgiften en daarmee meteen goed te kunnen voelen wat echt eten met je doet. Je krijgt dan zoveel goede voeding binnen dat je lijf wordt gereset. Daarna voel je je schoon, fris en vol energie wat een mooie start is voor een leven van genieten zonder diëten.

Wil je meer weten over waarom stoppen met diëten en detoxen een wil je aan de slag met gezonde recepten, laat dan hieronder je gegevens achter!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl