EAT

Juvo maaltijdvervangers ervaringen

Juvo ervaringen

Last Updated on: 6th december 2021, 02:33 pm

Kunnen maaltijdvervangers ook gezond zijn?

Zoals iedereen die wel eens met zijn gewicht bezig is hou ik ook alles over gezonde voeding en afvalproducten scherp in de gaten. Natuurlijk zou het super zijn als er een gezonde maaltijdvervanger zou bestaan waar je niet veel aan hoeft te doen en welke ook nog zou zorgen voor gewichtsverlies. Het lijkt alleen wel een Utopia want gezond en  kant en klaar gaan meestal niet samen. Maar laat daar nu een uitzondering in zijn gekomen! Geen compromis meer of je vers en gezond gaat koken of snel en makkelijk, dat klinkt toch erg mooi.

Juvo maaltijdvervangers

En jawel, de Juvo maaltijd vervangers voldoen aan alle eisen! Het is een super makkelijke maaltijdvervanger, die je kan klaarmaken met water, plantaardige melk of een verse sap of smoothie (afhankelijk van hoe lekker je het wilt maken of hoeveel tijd je hebt). De poeder van de maaltijdvervanger bestaat alleen maar uit gevriesdroogde biologische voedingsmiddelen dus super vers en gezond en het past ook nog binnen vele andere manieren van eten (glutenvrij, rawfood, diabetici, sporters etc).

Wat is vriesdrogen?

Het vriesdrogen van voedingsstoffen zorgt ervoor dat alle voedingswaarde en enzymen blijven behouden. Deze manier van drogen zorgt er zelfs voor dat het verser is dan het groente en fruit wat bij de supermarkt ligt. Deze hebben namelijk al een hele reis achter de rug terwijl de (meer dan 55!) raw food ingrediënten in Juvo direct vanaf de teelt worden gevriesdroogd en verpakt.  Het bevat ook geen conserveringsmiddelen of smaakstoffen en natuurlijk zijn de biologisch geteelde ingrediënten non-MGO (niet genetische gemanipuleerd).

En dan nu de grote test!

Natuurlijk ben ik zelf de test aangegaan! Ik ben gek op lekkere en gezonde dingen maken maar ik grijp ook wel eens mis in mijn voorraad of ik heb wel eens een extra drukke week en dan is het fijn om een gezond alternatief in huis te hebben.

Ik zat het meeste in over de smaak, want hoe kan een maaltijdvervangers zonder suikers of zoetstoffen met zoveel groente erin nog smaakvol zijn. Mijn idee was dat het een soort spirulina smaak zou zijn en daar heb ik vanuit mijn jeugd nog een lichtelijke afkeer van…

Omdat ik geen weegschaal in huis heb maar wel altijd goed aan mijn buik kan voelen of ik ben aangekomen was de centimeter voor mij het ultieme meetapparaat. Geheel eerlijk heb ik mijn buikomtrek opgemeten in ontspannen staat, foto’s gemaakt en dat na 1 week weer. Natuurlijk zal ik het ook merken aan mijn kleding maar om echt wat zichtbaar te hebben in cijfertjes zegt vaak meer dan een gevoel.  Om het niet te veel op een dieet te laten lijken heb ik niet alle maaltijden ermee vervangen maar alleen het ontbijt en de lunch. Voor de avond nam ik een gezonde maaltijd met veel groente en daarbij een stuk vis, kip of vlees. Omdat ik normaliter ook tijdens de koffie break wat eet (denk aan havermoutkoekjes of wat fruit) was ik benieuwd of ik het vol zou houden op 1 shake.

Nou dat ging helemaal prima! Ik heb de shake steeds verschillend aangemaakt, gevarieerd met water (wat het minst lekker is) tot een heerlijke romige variant van rijst-kokosmelk met banaan. Als je het alleen met water doet is het wel prima vullend alleen wat waterig om te drinken. Dus dan zegt mijn hoofd dat ik niet genoeg heb gehad terwijl mijn lijf het prima vindt.

juvo maaltijdvervangers ervaringen

 

7 cm in 1 week!

Zoals te zien op de foto’s ben ik die week 7 cm kwijtgeraakt! Ik heb het meteen na een korte vakantie opgepakt en dan is het natuurlijk altijd fijn om weer snel in shape te zijn. En wat een gemak! Er zaten deze week dagen tussen dat ik erg druk was en veel onderweg en dan is zo’n maaltijdvervanger erg handig! Ik nam een minipakje rijst-kokosmelk mee en op het moment van trek alles in een shakebeker en klaar! Niet alleen gezond maar ook lekker snel. Nu gebruik ik het niet meer elke dag maar ik heb een pot staan voor de momenten dat ik geen zin heb om uitgebreid een lunch te maken of als ik alleen thuis ben en lekker door wil werken. Zo ben ik er zeker van dat ik mijn lichaam alle voedingsstoffen geef en genoeg energie hou. Mocht ik weer eens na de vakantie tijd wat last hebben van te krappe broeken dan pak ik het weer een weekje op!

En wat zit er allemaal in de Juvo

Juvo levert slechts 140 calorieën die bestaan vooral uit koolhydraten en proteïnen. De koolhydraten zijn onverteerbare vezels en langzame (complexe) koolhydraten. Juvo houdt de bloedspiegel laag.

Samenstelling Juvo raw whole meal

Basis standaard =Bruine rijst (whole grain) Agave inuline (80% prebiotische vezels), Gierst.

Vitaminen en mineralen = 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is extra toegevoegd.

Groenten = Boerenkool, Spinazie, Artisjok, Sla, Zoete aardappel, Rode biet, Peterselie, Tomaat, Kliswortel.

Kiemen = Alfalfa-kiemen, Broccoli-kiemen, bruine rijstkiem-proteïnen (80% proteïnen).

Granen = Bruine rijst extract, Hennep proteïnen  (koudgeperst), Quinoa, Amaranth.

Fruit = Pomoen, Lo han, Zwarte bes, Blauwe bes, Appelbes, Blauwe bosbes, Cranberry, Framboos, Vlierbes, Rode bosbes, Zure kers, Granaatappel, Druif.

Zee-groenten = Spirulina, Chlorella, Nori (zeewier)

Paddenstoelen = Agaricus, Shitake, Reishi

Overigen = Groene thee-extract (decaf), Guar gom.

Nou dat is waarschijnlijk meer gezondheid dat je binnen krijgt met de standaard Hollandse pot!

 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl