EAT Inspiratie

7 x zomerse drankjes

Gezonde zomerse drankjes

Last Updated on: 10th november 2023, 10:01 am

Niets heerlijker dan op een warme dag genieten van een verfrissende dorstlesser in de vorm van een lekker drankje. We zetten er zeven voor je op een rij:

1. Watermeloen smoothie met munt

Van watermeloen en munt kun je in een handomdraai een heerlijke en gezonde smoothie maken. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is een stuk watermeloen (zonder pitjes) en een paar blaadjes munt in een keukenmachine of met een staafmixer mengen. Nog een paar ijsklontjes erbij en je zomerse smoothie is klaar. Je kunt de watermeloen pitten ook er in doen, deze zijn namelijk erg gezond!

Watermeloen vult niet alleen je watervoorraad aan als deze door de hitte is verdampt. Ook levert deze vrucht waardevolle vitamines en mineralen. Denk aan ijzer, kalium en vitamine C en A.

2. Fruitwater

Van twee eenvoudige ingrediënten als fruit en water kun je een heerlijk en gezond drankje maken: fruitwater. Wat dacht je bijvoorbeeld van de zonnige smaken van sinaasappel, limoen en bosvruchten? Ook kruiden doen het goed in water. Wat te denken van de verrassende combinatie van citroen, basilicum en aardbeien?

Ook met groenten en specerijen kun je een heerlijk verfrissend drankje maken. Denk aan komkommer, citroen en gember. In dit artikel vind je alle recepten. Geniet ervan!

3. Citroenwater

Citroenwater is hét verfrissende, hydraterende en dorstlessende drankje bin uitstek. Je maakt het door een halve of hele citroen boven een glas water uit te knijpen. Je kunt ook het citroensap persen met een citruspers en dit aan een glas water toevoegen. Dan heb je een heerlijk verfrissende en opwekkend drankje dat je nog kunt oppimpen met takjes tijm, rozemarijn en lavendel. Deze geven dit drankje een kruidig aroma.

4. Cold brew

Nog zo’n lekker verfrissend drankje is cold brew. De basis wordt gevormd door theeblaadjes en daaraan kun je allerlei heerlijkheden toevoegen als rozenblaadjes, perzik en citroengras. Leuk en lekker is garneren met schijfjes citroen of ander fruit. Laat je fantasie de vrije loop en doe inspiratie op in dit artikel.

Gezonde zomerse drankjes5. Kokoswater

Kokoswater is niet alleen heel lekker. Ook hydrateert dit drankje je lichaam op een warme zomerse dag. Bovendien vult kokoswater de voorraadje mineralen in je lichaam weer aan als die door het zweten zijn afgenomen.

Van kokoswater maak je een extra lekker drankje door er limoensap aan toe te voegen. Met het sap van een komkommer maak je er een heerlijk verfrissend en dorstlessend drankje van. Ook kun je er een heerlijk tropische smoothie van maken door er ananas, banaan en mango aan toe te voegen en dit geheel te mixen.

6. Ice tea

Ice tea is een heerlijk verfrissend zomers drankje. Je maakt het zelf van verse thee en je voegt er enkel honing of stevia aan toe als zoetmaker. Het lijkt een beetje op cold brew, maar dan maak je het van kokend water waar je theeblaadjes of een zakje thee in laat trekken. Daarna laat je het afkoelen en doe je er ijsklontjes bij.

Kies je favoriete smaakje thee en garneer met schijfjes citroen, muntblaadjes of rozenblaadjes. Hier vind je een recept voor ice tea met een basis van groene thee. Deze theesoort staat erom bekend de vetverbranding te verhogen en te werken als milde oppepper, dus hiermee sla je twee vliegen in één klap.

7. Gemberwater

Gemberwater is heerlijk verfrissend en opwekkend op een warme dag. Bovendien is het nog gemakkelijk te maken ook. Het enige dat je hoeft te doen, is een stukje verse gember af te snijden en dit te raspen. Dit doe je in ene flesje water en het geheel zet je minstens 15 minuten in de koelkast om te ‘trekken’. Dan is je gemberwater klaar en giet je het door een zeefjes. Lekker met schijfjes citroen erin!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl