Fitness MOVE Sport feiten

Fit blijven zonder sportschool abonnement

fit zonder sportschool abonnement

Last Updated on: 23rd november 2021, 08:57 pm

5 manieren om fit te blijven zonder sportschool abonnement

Heb je geen tijd voor de sportschool? Geen probleem! Je hebt geen sportschool nodig om fit te blijven en lekker in je lijf te zitten. Ook het aanschaffen van duur sportmateriaal is niet nodig. Hieronder staan 5 manieren waarmee jij ervoor kan zorgen dat je fit blijft, ook zonder een sportschool abonnement. 

Koop de materialen

Als je wilt sporten is het handig om fitness materialen in huis te hebben. Denk hierbij aan een yogamat voor oefeningen, weerstandsbanden en gewichten. Als je geen ruimte hebt voor dumbbell sets is een suspension trainer een goed alternatief. Dit is een multifunctionele tool dat je kan gebruiken voor allerlei soorten oefeningen. 

Hou het leuk

Beginnen met sporten is een ding, maar het volhouden van je sportroutine is wat anders. Hou het daarom leuk voor jezelf! Is gewichtheffen niet jouw ding? Kijk dan eens voor een alternatieve vorm van krachttraining zoals een fitness hoelahoep met gewicht. 

Teamwork is dreamwork

Alles is leuker als je het samen doet, dat geldt ook voor sporten. Maak een afspraak met je partner om 20 minuten per dag een work-out te doen van Youtube, of ga elke dag met je kinderen een lekker stuk wandelen. Ja, wandelen is ook beweging!

Blijf in beweging

Zoek manieren om in beweging te blijven gedurende de dag. Ga tijdens je lunchpauze bijvoorbeeld een ommetje lopen of investeer in een mini stoelfiets voor wanneer je thuis lang achter de computer moet zitten.

Stel doelen voor jezelf

Het opstellen van doelen en een routine is DE manier om jezelf aan je goede voornemens te houden. En nee, dat houdt niet in dat je spontaan elke dag een uur moet fitnessen en 10 kilometer moet lopen. Probeer eerst twee keer per week een work-out van twintig minuten en dagelijks een klein rondje te lopen. Als je deze routine een tijd volhoudt zal je merken dat je vanzelf meer wilt en gaat bewegen. 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl