Inspiratie LIFE

Ademworkshops in Hoorn & Blokker

ademworkshop

Last Updated on: 21st januari 2022, 03:26 pm

Ben jij je bewust van je adem?

Ben jij je bewust van je adem? Hoe adem je eigenlijk, oppervlakkig en snel of diep en rustig? Chaotisch, soepel, geforceerd, relaxed, gestresst? Je adem weerspiegelt hoe jij op dit moment in het leven staat. De meesten van ons ademen oppervlakkig en onbewust. Dit manifesteert zich in zowel fysieke als mentale klachten, zoals lage energie, rusteloos, neerslachtigheid en gebrek aan grip op je leven. We voelen ons hierdoor uit balans.

Als je je hierin herkend dan is de volgende vraag wat je hieraan zou kunnen veranderen? En wat gebeurt er met je als je je ademhaling gaat veranderen? Als je alleen al nu een moment neemt om te kijken hoe je op dit moment ademt, terwijl je dit leest. Misschien is dat onbewust heel gespannen omdat je haast hebt en je geen tijd gunt dit te lezen. Adem dan nu eens diep in naar je buik, zet je hele buik op en breng het naar boven, vul je middenrif op en dan je borstkast en adem dan rustig uit. Hoe voelt dat? Kun je nu al voelen wat een volledige ademhaling in beweging kan zetten?

ademworkshop hoorn blokkeråçWekt dit je nieuwsgierigheid dan is een ademworkshop wellicht iets voor jou want dit zijn dingen waarmee we dan aan de slag gaan. Adem kan heel veel in beweging zetten in je lichaam, op lichamelijk niveau, denk aan verzuring, spierspanning en stress maar ook een laag dieper op je emoties, patronen en overtuigingen en dek ook eens aan

✅ Spanning en stress te verminderen

✅ Op een diep niveau te ontspannen

✅ Een bewust en gezond adempatroon te ontwikkelen

✅ (Onbewuste) emoties te verwerken

Kom kennis maken met de kracht van ademhalen tijdens een laagdrempelige ademworkshop. Gun jezelf een complete reset door middel van de verschillende ademhalingstechnieken die we in deze workshop gaan behandelen. Je kunt hierbij zelf ervaren hoe je meer ruimte kunt maken in je lichaam en je geest en waarbij je dieper ontspannen raakt dan je ooit voor mogelijk hield. 

Je voelt je beter, lichter, diep ontspannen, slaapt beter, bent fitter en veel meer jezelf. Perfect, precies zoals je bent. 

Bewust ademen is echt de snelste manier om je hoofd leeg te maken. Even een moment alleen voor jou, je gedachten loslaten, jezelf beter leren kennen. ​Het enige wat je hoeft te doen is ademen.​ Hierbij vul je jezelf met nieuwe energie, je brengt je lichaam tot rust en voert overtollige stress af. Het fijne van het ademen in een groep of individueel is dat er altijd iemand voor jou is om dit proces goed te begeleiden.

Door tijdens deze ademworkshop bewust, vol en diep te ademen, breng je extra zuurstof/energie in je lichaam, waardoor het gaat stromen en energie in beweging komt Je activeert hiermee het zelfhelend vermogen van je lichaam. Je wordt door meer zuurstof tot je te nemen uitgenodigd uit je comfortzone te komen en je ademhalingspatronen te doorbreken. Onder begeleiding wordt je uitgenodigd om laag voor laag de geblokkeerde energie los te laten, meer in je energie te komen.

Je leert jezelf als het ware beter kennen en je zult verrast zijn hoe je met je eigen adem jezelf weer helemaal in balans kunt krijgen.

Ademwerk heeft een direct effect qua ontspanning en rust. Je hoeft niets te kunnen. Je adem tenslotte altijd al, dat is hoe we in leven blijven, maar wist je ook al dat we slechts 30 % van onze ademcapaciteit gebruiken bij een normale ademhaling? Adem is het enige systeem in ons lichaam, dat we zowel bewust als onbewust kunnen besturen en daar maken we gebruik van tijdens deze workshop.

Hoe gaat zo’n ademworkshop?

Ik neem je stap voor stap mee in het proces van het bewuste ademen. We beginnen met een stukje theorie en bouwen via geleide oefening en meditatie – ondersteund door muziek – op naar een verbonden ademhaling. We eindigen de workshop met een heerlijke ontspanning. Het is fijn om in een kleine groep te werken (tussen de 4 en 10 personen), je zit in dezelfde energie zit en daarna kun je je ervaring eventueel delen en vragen stellen.

Je leert technieken die je ook zelf kunt inzetten om je (belemmerende) gedachten en overtuigingen meer naar de achtergrond te laten verdwijnen, je blokkades op te ruimen en meer in contact te komen met je lichaam. Door het intensieve ademen stimuleer je ook het zelfhelend vermogen van je lichaam.

Weet jij (nog) hoe het voelt om je fantastisch te voelen? Mocht je dat gevoel even kwijt zijn dan kan je adem je daar weer naar terug brengen.

Voor wie?

Deze ademworkshop is geschikt voor (bijna*) iedereen! En speciaal voor jou als je het gevoel hebt dat je niet optimaal het leven inademt! Je gaat verschillende ademtechnieken ervaren, van ontspannen naar zeer krachtig dus wees nieuwsgierig, laat je verrassen en geniet van een moment helemaal voor jou! Mocht je ervaren dat je meer persoonlijke ondersteuning nodig hebt dan is het altijd mogelijk om een privé ademsessie te boeken.

Tijdens de ademworkshops en avonden zijn er een beperkt aantal plekken. Wil je erbij zijn, reserveer dan je plekje. Kijk op deze pagina voor een datum van jouw keuze en meld je meteen aan!

Wat trek je aan?

Het is fijn om lekker zittende (sport)kleding, zonder ritsen en knopen aan de voorkant te dragen tijdens de ademworkshop en het liefst geen beugel bh.

* Deze manier van ademen is niet geschikt voor mensen met: hartklachten, recente hersenbloeding, ernstige astmatische aandoeningen, zwangerschap, epilepsie, psychose, Schizofrenie en borderline. Neem bij twijfel contact met me op.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl