Last Updated on: 6th maart 2024, 11:44 am
De Caesar salade is oorspronkelijk bedacht door Caesar Cardini (1896–1956), een Italiaanse chef-kok. [1] Laten we even stil staan bij de briljante uitvinding dit heerlijke recept! Inmiddels wordt het recept door iedereen verbasterd en zo ook door mij. Het origineel is heel simpel en bevat slechts 8 ingrediënten. Ik heb de croutons eruit gelaten i.v.m. de koolhydraten en vervangen door een extra ei, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en een rode ui. Een heerlijke salade die goed vult en een goddelijke smaak heeft. Maar deze salade zit ook bomvol gezonde ingrediënten. De sla helpt om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren, de eieren voorzien ons lichaam van eiwitten en de knoflook verlaagd de bloeddruk en het slechte cholesterol. Het enige 'niet-natuurlijke' dat ik er doorheen heb gedaan is de Caesar dressing van Calvé. Deze bevat slechts 2 gram koolhydraten op 100 ml, dus past prima in een koolhydraatarm of Paleo dieet. (geen reclame, je kunt iedere Caesar dressing gebruiken met minder dan 5 gr suikers per 100ml).
Sidenode: Calve is populair de laatste tijd. Er wordt in Google erg veel gezocht naar; calvé, calvé proef, andrelon, unilever food solutions, unox, knorr. Toch apart dat mensen zulke lange zoekwoorden gebruiken in Google 🙂
Ingrediënten:
- IJsbergsla
- 2 Eieren
- 1/4 Rode ui
- Pijnboompitten
- Zongedroogde tomaatjes
- Parmezaanse kaas (snippers)
- Olijfolie
- Citroensap (uit verse citroen)
- 3 Eetlepels Calve Caesar dressing
- Knoflook
- Zwart peper (grof gemalen)
Instructies
Gewoon alles door elkaar gooien. Kook de eitjes ongeveer 6 minuten, zodat je ze makkelijker in 4 partjes kunt snijden.
Heerlijk Niek. Ga hem zeker maken. Kan zoiets iedere dag eten.
Ik maak ‘m vandaag ook nog een keer 😉 Eet smakelijk! 🙂
Hmm, heerlijk! Vraagje: vanwege geur- kleur- en smaakstoffen koop ik liefst geen kant-en-klaar dressing. Heb je een recept om zelf ceasardressing te maken?
Hoi Maud, ik heb een tijdje geleden de dressing van Jamie Oliver gemaakt. Die is erg gezond en nog lekker ook.
SUPER! Thanks!
Nico, je zou je eens moeten verdiepen ijsbergsla en daarna nog eens de salade bekijken.
Hoi Jeffrey, ik ben benieuwd wat je daarmee bedoeld.
Kortom: er zit gewoon nauwelijks wat in waar je wat aan hebt.
Ik had ook een meer wetenschappelijk stuk maar die kan ik zo snel even niet vinden.