Light producten
EAT

Coca-Cola betaalt voedingsexperts voor aanprijzen van frisdrank

Coca-Cola werkt samen met fitness- en voedingsexperts, die Coca-Cola’s frisdrank betaald aanprijzen.

Verschillende deskundigen schreven in februari online artikelen voor deAmerican Heart Month. In veel artikelen werd een mini-blikje cola als idee voor ‘tussendoortje’ geopperd. Dat terwijl de grote frisdrankfabrikant medeverantwoordelijk wordt gehouden voor de huidige obesitascijfers in Amerika.

Een woordvoerder van Coca-Cola vergeleek de stukken, die ook in grote kranten verschenen, met de manier waarop televisieprogramma’s producten aanprijzen. “We hebben een netwerk van diëtisten waar we mee samenwerken. Elk groot bedrijf werkt samen met bloggers of heeft betaalde sterren .”

Het bedrijf weigert inzicht te geven in de prijsafspraken.

Kleine blikjes

De focus in de berichten ligt op kleinere blikjes. Suikerhoudende drankjes liggen onder vuur door hun bijdrage aan obesitas cijfers in Amerika. De kleine blikjes zouden ervoor moeten zorgen dat je zonder schuldgevoel cola kan drinken.

Coca-Cola zag het aantal liters verkochte frisdrank in Amerika sinds 2002 niet meer stijgen. Kleinere blikjes zorgen voor meer omzet.

Juiste keuzes

“We helpen mensen met het maken van keuzes die juist zijn voor hen. Gezondheidsdeskundigen helpen context te geven aan de nieuwste wetenschap rondom onze producten.” Laat Coca-Cola weten in een statement.

Verschillende auteurs van de berichten waarin Coca-Cola wordt aangeprezen, stellen zich voor als consultant voor voedingsbedrijven, waaronder Coca-Cola.

Bron: Nu.nl

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet