EAT

Dagelijks een Granny Smith voorkomt overgewicht

Appel gezond

Last Updated on: 9th april 2016, 11:21 am

Het gezegde ‘One apple a day, keeps the doctor away’ lijkt gedeeltelijk te kloppen. In ieder geval als die appel een Granny Smith is. Onderzoekers van Washington State University hebben namelijk ontdekt dat deze appel kan helpen bij het voorkomen van overgewicht.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Food Chemistry. Volgens de onderzoekers blijkt de Granny Smith stoffen te bevatten die langer voor een vol gevoel zorgen. En dat niet alleen. De studie laat ook zien dat de onverteerbare stoffen in de appel, die vezels en polyfenolen bevatten niet in de maag worden afgebroken door het maagzuur. Deze stoffen stimuleren de goede darmbacteriën, verhogen de weerstand en dragen bij aan het voorkomen van overgewicht.

Granny Smith

De onderzoekers bestudeerden ook het effect van andere appelsoorten, zoals bijvoorbeeld de Golden Delicious, Gala en de Braeburn, op de darmflora van muizen. De Granny Smith bleek een positievere werking op de darmen te hebben dan de andere appelsoorten. Uit de studie bleek ook dat het nuttigen van de Granny Smith een onbalans tussen goede en slechte bacteriën in de darmen kan herstellen. Volgens de wetenschappers kunnen de onderzoeksresultaten leiden tot nieuwe gezondheidsadviezen.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl