Appel gezond
EAT

Dagelijks een Granny Smith voorkomt overgewicht

Het gezegde ‘One apple a day, keeps the doctor away’ lijkt gedeeltelijk te kloppen. In ieder geval als die appel een Granny Smith is. Onderzoekers van Washington State University hebben namelijk ontdekt dat deze appel kan helpen bij het voorkomen van overgewicht.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Food Chemistry. Volgens de onderzoekers blijkt de Granny Smith stoffen te bevatten die langer voor een vol gevoel zorgen. En dat niet alleen. De studie laat ook zien dat de onverteerbare stoffen in de appel, die vezels en polyfenolen bevatten niet in de maag worden afgebroken door het maagzuur. Deze stoffen stimuleren de goede darmbacteriën, verhogen de weerstand en dragen bij aan het voorkomen van overgewicht.

Granny Smith

De onderzoekers bestudeerden ook het effect van andere appelsoorten, zoals bijvoorbeeld de Golden Delicious, Gala en de Braeburn, op de darmflora van muizen. De Granny Smith bleek een positievere werking op de darmen te hebben dan de andere appelsoorten. Uit de studie bleek ook dat het nuttigen van de Granny Smith een onbalans tussen goede en slechte bacteriën in de darmen kan herstellen. Volgens de wetenschappers kunnen de onderzoeksresultaten leiden tot nieuwe gezondheidsadviezen.

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet