Detox EAT Koolhydraatarm Recepten Diner

Detox recepten

koolhydraatarm menu

Last Updated on: 7th juli 2022, 07:18 am

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lekker eten tijdens een detoxkuur

Lekker eten en detoxen gaan wat mij betreft heel goed samen! Een detoxkuur is niet alleen maar afzien zoals sommige mensen denken maar ook een heerlijk gevoel van gezond bezig zijn en je fit voelen. En, niet onbelangrijk, wat nieuwe eetgewoontes aanleren. Wist je bijvoorbeeld dat je heel goed kunt detoxen met gewoon groente, fruit en pure producten? Als voorbeeld deze spinazie taart!

Spinazietaart

In deze spinazietaart zit hoofdzakelijk groente gecombineerd met eieren en geiten-, of schapenkaas. Allemaal ingrediënten waar je lichaam niet heel hard voor hoeft te werken. Geen extra suikers, smaakstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd, maar gewoon pure voeding. Dit recept kun je heel goed gebruiken om je eetpatroon aan te passen op weg naar een ontgiftingskuur. Maar natuurlijk is dit ook gewoon een fijn recept. Lekker bij een buffet ipv een quiche met bladerdeeg.

koolhydraatarm menu
Spinazie taart
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
koolhydraatarm menu
Spinazie taart
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
Porties Prep Tijd
4 pers. 10 min.
Kook Tijd
30 min. in de oven
Ingrediënten
Porties: pers.
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de uien, knoflook en paprika in de roomboter.
  3. Voeg de uitgelekte spinazie toe.
  4. Klutst de eieren los met peper, zout en het kaas.
  5. Roer nu de spinazie door het geklutste ei en stort deze in een taartvorm bekleed met bakpapier.
  6. Plaats de "taart" voor 30 minuten in de oven en laat hem daarna nog even 5 minuten staan alvorens de vorm eraf te halen
Notities

Snij naar behoeft een punt voor jezelf (afhankelijk of het voor lunch of diner is). De rest kan je eventueel in porties invriezen. Ook lekker met een salade of bij een buffet.

Boodschappenlijstje
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meer detox recepten in ons programma!

Gun jij je body en mind ook een pauze en wil je een periode detoxen? Doe dan ook mee met onze detoxkuur. Hierin vind je meer dan 40 recepten om je lijf helemaal te resetten. Eerst ga je 7 dagen aan de slag met recepten zoals hierboven om gezond af te bouwen, daarna volgen 3 dagen van groene smoothies en vervolgens bouw je het weer op met nog meer lekkere gezonde recepten.

Na het programma van 14 dagen weet jij welke keuzes je allemaal kunt maken, hoe je nog meer kunt ontbijten of lunchen zonder brood en hoeveel energie je krijgt van echt eten![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Bekijk hier meer detox artikelen

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl