Fitness MOVE Sport feiten

Direct van rugpijn af

Last Updated on: 4th februari 2021, 07:55 pm

Rugpijn veelvoorkomende klacht

Rugpijn is een veel voorkomende klacht. Per jaar heeft 40% van alle Nederlanders weleens last van rugpijn. Wat heel vervelend is dat bij minder dan 10% van deze mensen de achterliggende oorzaak niet gevonden wordt. Wist je dat 90% van de mensen met rugklachten er vanaf kunnen komen door oefeningen te doen? Dit is nog niet erg bekend, wat mij verbaasd. Als je heel lang last blijft hebben van rugpijn is het juist heel fijn om te weten dat je er makkelijk af kan komen.

Lage rugpijn

Heb je rugpijn of ken je iemand met rugpijn? Dat is dus niet zo heel gek. De pijn en stijfheid zit meestal onderin de rug. Gelukkig kan bijna iedereen van hun rugklachten afkomen. Lees hier hoe je zelfs binnen 1 week van je lage rugpijn af kunt komen! En wel op een hele gemakkelijke en effectieve manier.

Stel je eens voor: je stapt je bed uit zonder een stijve rug en je kunt weer autorijden zonder rugpijn. Dat zou toch weer lekker zijn! Een heerlijk uitgerust gevoel zonder enige irritatie meer in je lijf. Het goede nieuws is dat dit mogelijk is. Wil je weten hoe?

Online oefenprogramma voor snel resultaat

Sommige mensen willen informatie of advies van de fysiotherapeut. Bedenk wel: dit is alleen nuttig als je er iets mee doet. Om je daarmee te helpen is er nu een online oefenprogramma! Zo werk je thuis aan een gezonde rug en heb je geen excuus meer om het niet te doen.

Het oefenprogramma is ontwikkeld door fysiotherapeut en gezondheidswetenschapper drs. P. Arentsen. Hij heeft samen met experts de beste oefeningen tegen rugpijn in een programma vormgegeven. De oefeningen hebben zich bewezen in de praktijk.

Spreek daarom met jezelf af dat je met dit oefenprogramma begint. Je zult zien dat wat je doet, al snel bijdraagt aan minder rugpijn! Het fijne aan dit programma is dat het helemaal gebaseerd is op een goede coaching. Je luistert naar een coach en oefent direct mee in je huiskamer. Ideaal dus voor mensen die begeleiding ook prettig vinden. Zo hoef je geen oefeningen uit je hoofd te leren om thuis zelfstandig te doen en je krijgt ook nog eens tips voor een goede uitvoering. Ook wordt de voortgang in je telefoon, tablet of computer bijgehouden. Zo word je positiever ingesteld omdat je ziet dat je echt vooruitgang boekt.


lage rugpijn oefenprogramma
lage rugpijn oefenprogramma

Gemakkelijk voor iedereen

Het gaat er niet om dat je oefeningen uit je hoofd leert. Het gaat erom dat je de oefeningen regelmatig doet en begrijpt hoe je dat doet. Het oefenprogramma zorgt daarvoor! De oefensessies zijn namelijk gemakkelijk te volgen met de online instructie.

Nu beschikbaar: online oefenprogramma


Het oefenprogramma tegen rugpijn
Het oefenprogramma tegen rugpijn

Lage Rugpijn Oefen App

Door alle positieve resultaten is het oefenprogramma ook te doen via de Lage Rugpijn Oefen App. Heb je een iPhone of iPad? Dan kun je dus ook kiezen voor de app.


Doe je ook mee?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je rugklachten niet oplost door stil te blijven zitten. Juist het doen van oefeningen helpt je naar een pijnvrije rug. Je kunt dus nu meteen al beginnen als je wilt, maar je kunt ook eerst proberen of het iets voor je is.

Laat je verwachtingen, angst of twijfel achter je en begin simpelweg. Je bent de enige die deze keuze kan maken. Zodra je rustig bent begonnen met het oefenprogramma, merk je plotseling dat je rug soepeler en minder pijnlijk is geworden!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl