Inspiratie LIFE

Gezonde cadeautips voor Health Freaks & Foodies

gezonde cadeautips health freaks

Last Updated on: 5th mei 2020, 09:58 am

Vind je het lastig om cadeautjes te verzinnen voor je super gezonde vriendin of zus? Of ben je zelf een beetje een health freak en weet je echt nooit wat je moet vragen? Ik snap je helemaal!

Aan de ene kant vind ik het leuk om verrast te worden door de creativiteit van de gever maar aan de andere kant baal ik ook als ik cosmetica krijg die niet natuurlijk is waardoor ik het toch niet gebruik. Of heel lief en goedbedoeld een parfum die ik te sterk vind ruiken.

Dat is het enige nadeel van bewuster leven… ik weet nu beter wat ik wil en vooral wat ik niet wil dus mij verrassen is wat lastig.

Ik denk ook wel eens: “Ga gewoon naar een moderne natuurwinkel, daar is zoveel te vinden waar ik blij van word!”

Maar voor iedereen die zich suf loopt te piekeren (en wie weet ook voor mijn eigen gezinsleden) hier wat gezonde cadeautips voor elke portemonnee!

Mindfull relaxen

Verwen je geliefde met lekker spulletjes om te relaxen. Ik geniet erg van dit boek op mijn nachtkastje. De titel zegt het al: “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt”. Voor het slapen gaan pak ik altijd een klein stukje tekst om even mijn hoofd stil te zetten en met wat mooie inspiratie de nacht in te gaan.


Hierop aansluitend is een bullet journal ook een mooi item om op je nachtkastje te hebben liggen. Een soort moderne versie van een dagboek maar dan niet alleen voor tieners met hormonale prikkelingen. Wat je er allemaal mee kan doen?

Hier de korte beschrijving van Bol.com
-Voor mensen die overal lijstjes rond laten slingeren.
-Voor mensen die van pen en papier houden.
-Voor mensen die doelen stellen en hun voortgang bijhouden.
-Voor mensen die gewoonten bijhouden in een logboek.
-Voor mensen met een plan.
-Voor iedereen die een plan zou willen hebben of meer orde in hun leven willen.
-Voor iedereen die een dagboek of agenda bij zou willen houden.


Daarnaast kan je tegenwoordig de leukste gezelligste yoga kussentjes en matjes online vinden. Wat dacht je van deze! Zelfs al heb je al jaren je yoga attributen in huis, eens wat nieuws kan nooit kwaad!


Gezonde verzorging

Zoals ik al zei, ik hou niet van gewone cosmetica ivm de chemische ingrediënten, maar ik vind het wel heerlijk om mezelf goed te verzorgen. In de loop van de tijd heb ik een lijstje van mijn favoriete artikelen gemaakt en één ervan is de deodorant van We Love The Planet. Niet alleen zitten er geen schadelijke stoffen in maar deze deodorant werkt ook de hele dag!

Ik ga ook graag met een goed boek in bad en dan met magnesium zout in plaats van met schuim. Dit zout werkt heerlijk ontspannend en vult het magnesium tekort in mijn lichaam weer aan.

Gezond eten & snoepen

Het is ook leuk om een pakket samen te stellen met gezonde snacks. Als je wel eens in een natuurwinkel komt dan is het je vast wel opgevallen dat gezond snoepen vaak wat kostbaarder is. Hoe leuk is het dan om een gezond snackpakket te ontvangen. Wat mij betreft mogen daar deze twee dingen niet in missen: Notenpasta en Nakd repen!

Wil je wat meer uitgeven dan is echte honing ook nog een leuk idee. Ik heb zelf eens een pakket ontvangen van Lekkerhoning.nl. Zoals je wel kunt raden, een pakket gevuld met producten waar honing in is verwerkt. Een super origineel cadeau voor iemand die kwaliteit weet te waarderen. Je kunt de pakketten hier bekijken.

Keukengerei

Mij zou je echt een groot plezier doen met een gezonde koekenpan! Misschien een wat nuchter cadeau maar deze pannen zijn best prijzig en ze slijten natuurlijk ook. Dus elk jaar een nieuw pannetje is altijd welkom. Voor elke portemonnee haalbaar want ze zijn al verkrijgbaar vanaf €13,95

Daarnaast natuurlijk mijn favoriete keukenhulp, de spiraalsnijder! Ideaal om alle stevige groentes tot sliertjes te draaien en zo een stuk gezonder te eten.


En dan nog wat dingen die in de categorie “altijd goed” vallen:

  • Chocolade, zo puur mogelijk
  • Saunabon
  • Massagebon
  • Fles goede wijn

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te vinden maar bovenstaande artikelen kan ik uit ervaring met je delen. Mocht je zelf nog leuke ideeën hebben dan lees ik het graag, wie weet ontdek ik zelf nog een nieuwe favoriet!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl