nutribites green-juice
EAT Reviews Winacties

Green Juice, brrrr of lekker?

Ik mocht van het merk Nutribites hun Green Juice uitproberen. Met de Nutribites Green Juice kun je op een makkelijke manier veel voedingstoffen binnen te krijgen (o.a. superfoods, groenten, fruitsoorten, kruiden, groene thee en probiotica) .Verderop in het artikel vertel ik je nog wat uitgebreider welke voedingsstoffen dat allemaal zijn. Green Juice klinkt op zich best goed maar mocht je niet zo van de gezondheid zijn dan klinkt Tarwegras & Groene thee misschien wat minder smakelijk…

Ik heb eerder wel eens een shotje gehad met pure tarwegras maar dat was niet voor herhaling vatbaar. Maar, ik sta altijd open voor nieuwe producten en stel mezelf graag beschikbaar als proefkonijn dus kom maar op met dit groene sapje! Ik vertel je later in het artikel mijn green juice ervaringen.

Wat is het niet?

LET OP: Green Juice is géén maaltijdvervanger! Het bevat wel vezels, waardoor het lijkt te vullen maar gebruik het niet in plaats van een maaltijd, daar is het niet voor bedoeld. Ben je niet zo’n grote eter maak dan met de Green Juice meteen een goed vullende smoothie.

Wat dan wel?

Green Juice is bedoeld als een voedingssuplement met superpower.

Op de site van Nutribites lees ik dat je Green Juice op drie manieren kan inzetten:

 • Ter ondersteuning van je gezondheid: Als je zelf al aardig gezond leeft dan neem je een half maatschepje (5 gr) per dag.
 • Basis aanbevolen hoeveelheid: Voor de gemiddelde Nederlander, 1 maatschepje (10 gr) Green Juice poeder per dag.
 • Voor een extra boost: Neem 2x daags 1 maatschepje (2 x 10 gr) Green Juice poeder per dag.
Nutribites Green Juice
Nutribites Green Juice

Gewoon met water

Omdat mijn basis als vrij gezond is neem ik de minimale aanbevolen hoeveelheid gecombineerd met wat water vlak voor mijn ontbijt. Het wordt dan gewoon een dun sapje met een beetje een zoetige smaak, prima te doen dus. Op deze manier doe ik 2 maanden over een pot. Best een makkelijke en fijne manier voor wat extra energie naar binnen te krijgen.

Even verder kijken wat er allemaal inzit:

Tarwegras dus
Rijke bron van vitamines, mineralen en antioxidanten.
Het bevat vooral veel vitamine A, C en E en ijzer, magnesium, calcium en aminozuren.

Acaciavezels
Wat extra vezeltjes.

Fruit- en groente-extracten
Nog meer antioxidanten.

Appelvezels
Voor een goede spijsvertering.

Chlorella
Een superalg, bevat verschillende vitamines, mineralen, enzymen en vetzuren bevat.

Acerola
Rijk aan fytonutriënten en vitamine A, B1 en B2.

Groene thee extract
Krachtig antioxidant en rijk aan catechinen.

Druivenpitextract
Een effectieve antioxidant.

Siberische ginseng
Ondersteunt de concentratie en een heldere geest, vooral in stress situaties.

Probiotica (LactoSpore®)
Gepatenteerde probiotica.

Spirulina
Een zoutwateralg, bevat vitamine A, C, E en K en de B-vitamines B1, B2 en B3.

5-Enzymenmix (Digezyme®)
Gepatenteerde samenstelling van belangrijke spijsverteringsenzymen.

Polycosanol
Werkt cholesterol verlagend

Smaakmakertjes: citroenaroma en stevia.

Ik ben blij verrast dat er geen onnodige suikers en chemische zoetstoffen inzitten en dat ze alleen voor stevia gekozen hebben!

2 shake recepten

Ik heb ook nog wat andere variëteiten uitgeprobeerd als ontbijt, de toevoeging van de Green Juice is echt heel smakelijk! Hieronder 2 variaties.

Green Juice met yoghurt en banaan

200 ml (geiten)yoghurt
1/2 schepje Green Juice poeder
1 banaan
20 gr havermout
1/2 tl kaneel
aanlengen met iets water

Nutribites Green Juiceof

Green Juice met havermelk en bosvruchten

200 ml rijstemelk
100 gr bevroren fruit
20 gr havermout
1/2 schep Green Juice

Nutribites Green Juice

Bij beide shakes is de bereiding super simpel en snel, daar hou ik van 🙂 Alles door elkaar mixen met de staafmixer of in de blender!

Oke, het ziet er wellicht niet zo jammy uit door de groene kleur, maar de smaak is voor sommige misschien meer toegankelijk dan als je het alleen met water mengt.
De havermout voeg ik toe om er meteen een goed vullende maaltijd van te maken.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

17 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

 • Het lijkt me wel iets om te proberen vooral nu ik per 10 november een nieuwe baan heb in ploegendienst dus handig om mee te nemen door de yochert enz en gezond hopen dat we dat dan voirt kunnen zetten.

 • Ik volg al een paar maanden een kha voedingspatroon en volgens mij past Green Juice hier goed bij. Ik wil het al langer graag proberen, maar de prijs heeft me hier tot nu toe van weerhouden helaas.

 • Eveline, ik zou graag een keer Green Jij de proberen. Ik hoop tot de winnaars te behoren. Zou top zijn.

  • Nu de r in de maand zit, de dagen donkerder worden en de blaadjes van de bomen vallen, zou ik graag dit potje powerboost willen uitproberen.

  • Ik zou de Nutribites Green Juice heel graag willen uitproberen! Gebruik nu af en toe tarwegras en/of Matcha in mijn smoothies, maar dat komt de smaak niet echt ten goede?

 • Ik wil heel graag de greenjuice proberen. Na het zien van de diverse filmpjes hierover, ben ik er gemotiveerd geworden de greenjuice te bestellen. Zeker met de wintermaanden voor de deur, kan mijn lichaam wel een extra boost gebruiken. Als ik de greenjuice kan winnen, is het natuurlijk helemaal top (fit).
  Groeten, Anja

 • ik zou het graag willen uit proberen. ik hoop dat ik bij de gelukkige hoor die dit gratis mag uitproberen

 • Hoi Evelina, wat een leuke actie. Ik ben heel benieuwd en zou graag een pot Green uitproberen. Ik ben nu 52 en wil dit jaar (!) mijn gezondheid drastisch verbeteren. Niet meer die verkoudheid & longproblemen. Ben dus volop aan vitamines enz bezig. Kom maar met die pot ?!

 • Wil het graag proberen aangezien mijn lichaam altijd anders reageert dan je verwacht. Leuk experiment om te kijken wat het gaat doen ?

 • Door mijn lichamelijke beperking heb ik minder energie, daarom wil ik de Nutribites Green Juice om meer energie te krijgen.

 • Ik ben zeer benieuwd naar de werking van dit product. Het lijkt mij een zeer gezonde aanvulling op mijn dagelijkse voeding, juist nu ik in deze periode van het jaar niet uit mijn eigen moestuin kan eten.

 • Goedemoegen, ik zou heel graag jullie Green Juice willen proberen . Ik gebruik nu een ander groen poeder en daar vind ik de smaak zo van veranderd bij mijn laatste bestelling, echt niet lekker! En waarschijnlijk ga ik deze niet meer bestellen. Maar eigenlijk kan ik niet zonder een groen poeder aan het begin van de dag. Als ik het niet dagelijks neem voel ik dat direct. Het doet heel veel voor mijn gezondheid. Ik voel me er lekker bij..Mvg, Ingrid

 • Ik heb het nog nooit geprobeerd ,maar ik ben er wel nieuwsgierig naar ik wil graag de nutribites green juice uitproberen.

 • Als deze beter smaakt dan die van Jesse vd Velde, dan zou ik het graag proberen.
  Ik zit momenteel aan de antibiotica door een fikse ontsteking in m’n elleboog, na de kuur kan ik wel een goede boost gebruiken!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken