EAT

Griekse ei-salade

Griekse ei salade

Last Updated on: 1st december 2021, 01:25 pm

Afgelopen weekend was ik weer toe aan een nieuwe salade. Ik had een aantal ingrediënten die ik in mijn salade wilde gebruiken, namelijk ei en olijven. Uiteindelijk werd het de onderstaande salade, die voor een groot deel overeenkomt met een traditionele Griekse ei salade.

De salade is heerlijk geworden! Hij is alleen nog niet perfect en daarom hoor ik graag wat jullie nog zouden toevoegen. Laat het me weten in de comments.

Ingrediënten:

Griekse ei salade

 • Romeinse sla (ik heb ijsberg gebruikt)
 • 8 Olijven
 • 2 el Fetakaas
 • 2 el Griekse yoghurt
 • 1/4 Komkommer
 • 1 Ei (ik deed er 2 in)
 • Optioneel: Verse pesto
 • 2 el Olijfolie
 • 1/8 tl Knoflookpoeder
 • Zout (naar smaak)
 • Zwarte peper (naar smaak)

Zelf heb ik ijsbergsla gebruikt, omdat ik dat in had. Ik denk dat romeinse sla net wat lekkerder is. Ook denk ik dat één ei voldoende is, maar om aan voldoende eiwitten te komen, deed ik er twee in. De verse pesto hoort eigenlijk niet in de salade thuis, maar voor smaak vond ik het wel lekker.

Bereiding:

Simpel… kook de eitjes en gooi alle ingrediënten in een grote saladekom. Binnen 5 minuten heb je een heerlijke salade op tafel staan.

Wil je ook wat gezonder eten?

Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl