Griekse ei salade
EAT

Griekse ei-salade

Afgelopen weekend was ik weer toe aan een nieuwe salade. Ik had een aantal ingrediënten die ik in mijn salade wilde gebruiken, namelijk ei en olijven. Uiteindelijk werd het de onderstaande salade, die voor een groot deel overeenkomt met een traditionele Griekse ei salade.

De salade is heerlijk geworden! Hij is alleen nog niet perfect en daarom hoor ik graag wat jullie nog zouden toevoegen. Laat het me weten in de comments.

Ingrediënten:

Griekse ei salade

 • Romeinse sla (ik heb ijsberg gebruikt)
 • 8 Olijven
 • 2 el Fetakaas
 • 2 el Griekse yoghurt
 • 1/4 Komkommer
 • 1 Ei (ik deed er 2 in)
 • Optioneel: Verse pesto
 • 2 el Olijfolie
 • 1/8 tl Knoflookpoeder
 • Zout (naar smaak)
 • Zwarte peper (naar smaak)

Zelf heb ik ijsbergsla gebruikt, omdat ik dat in had. Ik denk dat romeinse sla net wat lekkerder is. Ook denk ik dat één ei voldoende is, maar om aan voldoende eiwitten te komen, deed ik er twee in. De verse pesto hoort eigenlijk niet in de salade thuis, maar voor smaak vond ik het wel lekker.

Bereiding:

Simpel… kook de eitjes en gooi alle ingrediënten in een grote saladekom. Binnen 5 minuten heb je een heerlijke salade op tafel staan.

Wil je ook wat gezonder eten?

Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet