Cardio Fitness MOVE Sport feiten

Inspiratie voor het opzetten van een thuisgym

thuisgym maken

Last Updated on: 14th april 2020, 06:20 pm

Wanneer je wat meer tijd thuis doorbrengt, dan kun je ook je huis als sportschool inrichten. Handig, want zo kom je dagelijks aan voldoende beweging en training. De richtlijn is dat je elke dag zeker een half uur intensief moet bewegen. Met een paar apparaten kun je al je spieren trainen en flink wat calorieën verbranden. Of bijvoorbeeld een mooie strakke sixpack trainen. Maar welke apparaten kies je wanneer je thuis een fitnessruimte inricht? We geven je even wat inspiratie.

Halterstang

Een halterstang is natuurlijk onmisbaar in je fitnessruimte thuis. Zeker wanneer je je spieren wilt trainen. Koop bij voorkeur een olympische halterstang met een doorsnee van 50 mm. Deze is 2 meter 20 lang gemiddeld dus je ruimte moet wel minimaal 3 meter breed zijn. Eventueel kun je ook een halterstang van 1 meter 80 aanschaffen. Check of de stang gelagerde sleeves heeft en ook een goede grip. Gemiddeld moet je rekenen op rond de 100 euro voor een halterstang.

Halterschijven

Naast de stang heb je natuurlijk ook halterschijven nodig. Deze zijn er in allerlei soorten materialen en vormen. De meeste sets hebben een totaalgewicht van 140 kg. In totaal 20 kg voor de stang en 120 kilo voor de schijven. Deze krijg je meestal als volgt: 2×15 kg, 2×20 kg 2×10 kg, 4×5 kg, 2×2,5 kg en 4×1,5 kg. Bedenk van tevoren met welk gewicht je wilt trainen en koop zo min mogelijk schijven. En daarbij is een halterbank natuurlijk ook zeer praktisch.

Hometrainer

Naast een halterbank kiezen veel mensen ook voor een hometrainer of crosstrainer thuis. Je hebt daarbij keuze uit verschillende soorten apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een cross-, home- of spinntrainer. Met deze apparaten train je je hele lichaam. De beweging is weinig belastend voor je lichaam en dus is het risico op blessures klein. Met crosstraining verbrand je ruim 400 calorieën per uur.  Ideaal wanneer je wilt afvallen en ook voor je conditie natuurlijk.

Dumbbells

Dumbbells behoren tot de essentials in je fitnessruimte thuis. Ze zijn zeer veelzijdig en je kunt er heel veel verschillende oefeningen mee doe. Ook kun je er verschillende spiergroepen mee trainen. Denk aan arm- en beenspieren. Heb je een kleine ruimte? Dan zijn dumbbells zeker een aanrader, want ze nemen weinig ruimte in beslag.

Buiktrainer

Voor een mooie strakke sixpack zijn er allerlei verschillende buiktrainers. Denk bijvoorbeeld aan een abtrainer waarmee je sit ups kunt doen. De perfecte manier om een mooie strakke buik te trainen. De beweging is niet belastend voor je lichaam. Kijk ook even naar het formaat. Er bestaan namelijk ook inklapbare modellen die weinig ruimte innemen. Ideaal wanneer je fitnessruimte niet zo groot is.

Thuis fitness zonder materialen

Heb je weinig ruimte maar wil je toch graag trainen thuis? Of begin je net met sporten en heb je geen zin om een abonnement te kopen? Dan kun je ook thuis een ruimte zonder materialen inrichten. Het enige wat je nodig hebt is een matje op de grond. Eventueel kun je er ook wat halters bij gebruiken. De oefeningen op deze site kun je bijvoorbeeld allemaal zonder materiaal doen. Gratis en net zo effectief!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl