EAT Paleo Recepten ontbijt

De 7 lekkerste Paleo ontbijtrecepten

  1. Paleo bananenpannenkoeken

We trappen af met mijn persoonlijke favoriet, de bananen pannenkoekjes die ik zeer regelmatig maak voor mij en mijn gezin. Wat deze bananen pannenkoekjes nog lekkerder laat smaken is dat je het beslag in 2 minuten kunt maken 😉

Paleo bananenpannekoek recept

Je kunt het recept van deze heerlijke pannenkoekjes hier vinden. Oh… en deze pannenkoekjes kun je ook prima in je broodtrommeltje meenemen naar je werk als tussendoortje of als lunch. En door de eiwitten zorgen ze voor een langdurig verzadigd gevoel.

2. Paleo havermout ontbijt

Steeds meer mensen zweren bij een heerlijk bordje havermout als ontbijt. Havermout was vroeger al populair, maar sinds steeds meer mensen ‘whole foods’ willen eten, worden de ontbijtschaaltjes steeds vaker gevuld met deze gezonde weldoener.

Paleo-Havermout-Ontbijt

Dit havermoutrecept kwam ik tegen op Eetpaleo.nl. Je kunt hier het Paleo havermoutrecept vinden. Dit recept zorgt voor goed begin van de dag. Het barst van de vezels en antioxidanten.

3. Paleo wafels… hmmm!

Laten we afspreken dat als je iemand tegenkomt die zegt dat gezond eten saai of smaakloos is, we diegene dit recept doorsturen. Deze Paleo wafels zijn zo lekker dat mensen zich spontaan zouden bekeren tot Paleo-extremist om er een te kunnen proeven.

Paleo wafels

Het recept van deze heerlijke Paleo wafels is hier te vinden. Deze Paleo wafels doen het ook goed op verjaardagen en feestdagen. Het is gezondheid in de perfecte vermomming… het schaap in wolfkleding, zeg maar. Hier kun je het recept vinden.

4. Bananenbrood

Het missen van brood is voor veel mensen wel ‘een dingetje’ als het gaat om het Paleo dieet, maar niet getreurd… dit bananenbroodrecept doet het ouderwetse brood vergeten. En beleg?? Niet nodig! Besteed die calorieën maar aan iets anders 😉

IMG_0652

Dit recept is absoluut kanshebber als het gaat om het lekkerste Paleo ontbijt dat je kunt nuttigen, net als alle andere recepten op deze pagina. Het is lekker, het vult en het is gezond. Hier vind je het recept.

5. Paleo Crumble

Als je hier niet je vingers bij aflikt, dan bestaat er een kans dat je smaakpapillen falen. Dit is een heerlijk Paleo ontbijtje met een zoete smaak. Mijn absolute favoriet om mijn zondag mee te beginnen.

Paleo ontbijt crumble

Het recept is van Francesca en het recept is te vinden op haar blog francescakookt.nl. Dit is trouwens ook een heerlijk ontbijtje om je partner mee te verrassen. Een goed begin van de dag is gegarandeerd.

6. Kaneel-rozijn broodjes

En nog een gezonde broodvervanger die je direct het ‘gewone’ brood laat vergeten. De hazelnootpasta die ook goed te zien is op de foto, is eveneens briljant. Mjam!!

Paleo brood recept

Het recept van de broodjes en de hazelnootpasta zijn te vinden op het blog van Sjanett. Bekijk het recept hier.

7. Paleo granola

Deze Paleo granola is een ware traktatie… niet alleen qua smaak, maar ook door hoe het er uitziet. Zoals Willeke al beschrijft op haar blog, kun je het zelfs inpakken en cadeau doen.

granola-hallo-paleo-1024x1024

Het recept van dit heerlijke granola-ontbijt kun je vinden op hallopaleo.nl.

Zoek je nog andere leuke boeken over Paleo? Er is ook een heel leuk boek met recepten die je allemaal in 15 minuten max kan bereiden! En voor meer uitgebreide recepten kan je hier kijken.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken