Dieet ervaringen EAT Foodfeiten Paleo

13 Redenen waarom het Paleo dieet het beste dieet is

Het Paleo dieet is hét populairste dieet van dit moment en het wordt door miljoenen mensen wereldwijd gevolgd. Het dieet blijkt in de praktijk het meest effectief als het gaat om gewichtsverlies. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat het Paleo dieet echt werkt. Je valt er niet alleen van af, maar je voelt je ook gezonder als je dit dieet volgt. Het Paleo dieet is ook echt niet alleen voor mensen die willen afvallen. Het Paleo dieet is voor iedereen geschikt, zelfs de mensen die juist willen aankomen.

Zelf heb ik al een jaar het Paleo dieet als basis dieet (ik experimenteer voor dit blog ook met andere diëten en voedingspatronen) In dit artikel beschrijf ik 13 redenen waarom het Paleo dieet zo goed werkt en zo geweldig is om te volgen.

1. Je valt er snel van af

Inmiddels wordt het onderschreven door tientallen wetenschappelijke onderzoeken… er bestaat geen perfect dieet, maar het Paleo dieet komt het dichtst in de buurt. Keer op keer blijkt dat het Paleo dieet het meest effectief is voor mensen die willen afvallen.

2. Het Paleo dieet is goed vol te houden

Het Paleo dieet is goed vol te houden, omdat je tijdens het dieet, wat eigenlijk meer een eetpatroon is, gewoon mag eten als je honger hebt. Ook eet je gedurende dit dieet heel divers, waardoor de verveling niet snel toeslaat.

3. Er zijn slechts een paar simpele regels

Je hebt geen App nodig om je punten bij te houden en ook geen boek dat je levensstijl voorschrijft. Gewoon een paar simpele regels, die makkelijk te onthouden zijn. Eet geen snelle koolhydraten, drink geen calorieën en eet zoveel mogelijk natuurlijk bewerkte voeding. That’s it.

4. Je kunt je overal aan je Paleo dieet houden

Het Paleo dieet is overal vol te houden. Op je werk, tijdens je vakantie, als je uit eten gaat en ga zo maar door. Je kunt altijd en overal Paleo-proof eten. Hierdoor verlies je minder snel je motivatie als je een paar dagen achter elkaar de mist in bent gegaan.

5. Je gaat je ook écht gezonder voelen

Je kunt je nu nog niet voorstellen hoe het is om je écht gezond te voelen. Daar ben ik zelf achter gekomen na 6 weken Paleo. Je lichaam lijkt gewoon veel lichter en soepeler te draaien… alsof je voor het eerst motorolie in je motor krijgt. Geen enkel ander dieet geeft je dat gevoel.

6. Het Paleo dieet is ook geschikt voor sporters

Soms is het gewoon lekker om voor of na het sporten een banaantje of een ander stuk fruit te eten. Het Paleo dieet biedt je die ruimte. Zelfs wat honing in een bak yoghurt is toegestaan. Je krijgt dus nog wel koolhydraten binnen, maar gewoon wat gezondere.

7. Er zijn echt fantastische Paleo recepten te vinden

En niet alleen van die ingewikkelde recepten, maar lekkere Paleo recepten die je in 15 minuten kunt bereiden. Ook op Pinterest en verschillende blogs zijn werkelijk heerlijke Paleo recepten te vinden. Bij ons thuis genieten we iedere zondagochtend van deze heerlijke Paleo pannenkoeken. Mijn zoontje smult ervan!

8. Het Paleo dieet is voor het hele gezin

Paleo recepten verschillen in de basis niet eens zoveel van normale recepten. Ze worden alleen bereid met gezondere ingrediënten. Voor bijna ieder ‘normaal’ recept, bestaat ook een fantastisch Paleo recept.

9. Het is een gezond eetpatroon, dus je valt niet zomaar teveel af

Het nadeel van een ouderwets dieet is dat je het niet voor altijd kunt aanhouden. Na het dieet moet je dus zelf weer uitvogelen hoe je slank blijft. Het Paleo dieet kun je wel voor altijd volhouden. Je lichaam zal zichzelf qua gewicht stabiliseren, zolang je maar luistert naar je lichaam (eten als je honger hebt en stoppen als je vol zit) en natuurlijk de juiste dingen eet.

10. Het Paleo dieet is gevarieerd

Zoet, zout, zuur, hartig… je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iets Paleo-proofs te vinden. Je kunt fruit eten als je zoete trek hebt, noten voor de zoute, hartige trek, maar ook kiwi’s, appels en er zijn zelf Paleo brownies en taartjes te vinden. Geloof me… het Paleo dieet zal je echt niet vervelen. Bekijk bijvoorbeeld dit Paleo toetjesboek.

11. Je hoeft geen honger te lijden

Je hoeft geen honger te lijden, omdat je mag eten wanneer je wilt en zoveel als je nodig hebt. En omdat je meer eiwitten en vetten eet dan normaal, zal je ook veel minder trek hebben. Vroeger leefde ik van maaltijd naar maaltijd. Nu vergeet ik soms te eten, omdat ik gewoon geen honger/trek heb.

12. Je gaat meer genieten van je eten

Met het Paleo dieet ga je veel meer natuurlijke ingrediënten eten, waardoor er ook meer smaak aan je eten zal zitten. Waarom die stampot van oma vroeger lekkerder was? Oma schilde haar aardappels zelf, kocht ze bij de boer en ze sneed zelf de andijvie. Geloof me… dat maakt uit!

13. Je kunt vandaag nog beginnen met het Paleo dieet

Loop naar je fruitschaal en pak een appel, banaan of kiwi. Vervang je boterham eens door een lekkere salade en eet vanavond vooral groente met vlees of vis. Sla vanavond gewoon de aardappels, rijst of pasta over. Zo simpel is het. Natuurlijk kun je later over op de biologische producten voor een maximaal effect, maar je kunt dus nú beginnen.

14. Het Paleo dieet verlicht de klachten van mensen met immuunziektes

Er zijn verschillende onderzoeken die uitwijzen dat het Paleo dieet de klanten van mensen met auto-immuunziektes verminderen.

15. Je mag gewoon eten als je honger hebt en stoppen als je vol zit

Als je lichaam vraagt om eten, dan heeft dat een reden. Het kan ook een bijzonder onaangenaam gevoel zijn. Het Paleo dieet is ook alles behalve een honger-dieet! Je eet als je honger hebt en je stopt als je vol zit. Een simpel concept en je geeft je lichaam wat het nodig heeft.

16. Je krijgt veel minder ‘rotzooi’ binnen

We zijn massaal aan detoxen, om ons lichaam maar te reinigen van alle gifstoffen die we dagelijks binnenkrijgen. Maar we hoeven die gifstoffen niet binnen te krijgen. Met het Paleo dieet eet je automatisch veel minder E-nummers en andere additieven. Hierdoor hoeft je lichaam ook minder hard te werken om alles af te breken.

17. Je zult je fitter voelen dan ooit

Met name de insulinepieken die worden veroorzaakt door snelle koolhydraten (in brood, rijst, pasta, koek, snoep en suiker) zul missen als kiespijn. Misschien wel de grootste drijfveer, naast het afvallen, waarom mensen dit eetpatroon voor altijd willen aanhouden. Een insulinedip ligt aan bijna iedere energiedip ten grondslag. Daarnaast werkt je lichaam efficiënter op gezonde voeding.

18. De middagdip is verleden tijd

De snelle koolhydraten die in brood, aardappelen, rijst, pasta, koek en snoep zitten, zorgen voor insulinepieken in je bloed, omdat je lichaam met deze insuline de suikers wil afbreken. Na de insulinepiek volgt een dip. Een te laag bloedsuikerniveau zorgt vervolgens voor die vervelende dip aan het eind van de middag.

19. Je valt niet alleen af, je komt in vorm!

Het mooie van het Paleo dieet is dat het, als een van de weinige diëten, geen spiermassa afbreekt als je wat minder calorieën binnenkrijgt. Dit omdat het dieet ervoor zorgt dat je automatisch voldoende eiwitten binnenkrijgt. Alleen het koolhydraatarme dieet evenaart het Paleo dieet op dit gebied.

20. Je wordt mooier van het Paleo dieet

De natuur heeft bepaald dat we verouderen en met name hetgeen waar we echt niet zonder kunnen, is daarvoor verantwoordelijk… zuurstof. Maar ook zon en onze voeding hebben invloed op de snelheid waarmee we oud worden. Het Paleo dieet zorgt ervoor dat je de juiste vitamine, mineralen en voedingsstoffen binnenkrijgt om je lichaam efficiënt te laten werken. Je zult na 6 weken echt een verschil zien!! Maak voor- en na-foto’s.

21. Je voelt je gezond en zelfverzekerd

Zo’n ouderwets dieet zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel zit. Het voelt als een straf. Om je heen zie je mensen lekker eten, terwijl jij het moet doen met een rijstwafel. Andere mensen kunnen eten wat ze willen, zonder ook maar een gram aan te komen. Het voelt voor jou als straf. Het Paleo dieet geeft je dat gevoel niet! De maaltijden die jij eet zijn zelfs lekkerder dan hun maaltijden. Menig vriend, kennis en collega was jaloers om mijn salades en nam de volgende dag ook een salade mee.

22. Je weerstand neemt significant toe

Omdat je bij het Paleo dieet zoveel vitamine en mineralen binnenkrijgt, zal je weerstand toenemen. Je immuunsysteem krijgt een waanzinnige boost door het Paleo dieet. Een geweldig dieet voor mensen die vaak ziek of minder fit zijn!

Verder lezen, bronnen en onderzoeken

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken