EAT

Peulvruchten zorgen voor lager cholesterol

Peulvruchten gezond

Last Updated on: 9th april 2016, 11:22 am

Een dagelijkse dosis peulvruchten verlaagt het LDL-cholesterol in het bloed, en daarmee waarschijnlijk het risico op hart- en vaatziekten. Noord-Amerikaanse wetenschappers presenteren dat maandag in het wetenschappelijk tijdschrift Canadian Medical Association Journal. Ze deden een meta-studie waarbij 26 onderzoeken met in totaal 1.037 proefpersonen werden samengevoegd. Uit de analyse blijkt dat een dagelijkse dosis van 180 gram peulvruchten het LDL-cholesterol met 5 procent verlaagt. LDL-cholesterol staat ook bekend als het ‘slechte cholesterol’, en de onderzoekers denken dat die afname ook een 5 procent lagere kans op hart- en vaatziekten betekent.

De wetenschappers stellen dat er nu bewijs is voor het voorschrijven van peulvruchten zoals linzen, erwten en kikkererwten. Deze groentes werden al wel aanbevolen, maar volgens hen zonder al te veel redenen.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl