EAT Eiwit dieet Reviews

Shakeplus review; Een gezonde eiwittenshake?

Shakeplus review

Last Updated on: 8th september 2022, 02:09 pm

Toen ik 3 jaar geleden het roer omgooide heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende eiwitten soorten. Want net als met gewone voeding, heb je de varianten die goedkoop zijn en varianten die vol bagger zitten én dan zijn er nog producten die naar betonmix smaken. Ik denk dat ik in de afgelopen jaren meer dan 50 verschillende soorten eiwittenshakes heb geprobeerd voordat ik eindigde bij de Smart Protein van Body & Fit. Die shake was goedkoop, werkte goed en smaakte lekker. Geen reden meer voor mij om verder te zoeken. Waarom dan toch de Shakeplus review?

Het enige wat nog miste in het lijstje van voordelen van de Smart Protein was de ‘gezonde ingrediënten’ factor. Hoewel het natuurlijk altijd beter is om voldoende eiwitten binnen te krijgen via natuurlijke voeding (vlees, vis, gevogelte, noten, etc), zijn eiwittenshakes een aangename afwisseling of aanvulling. Ik heb daarom altijd een pot in huis en begin bijna iedere dag met een shake.

 

Over Shakeplus

ga ik aan de eiwitshakes van shakeplus of niet?Shakeplus is een relatief nieuwe speler in de markt en zet voor de verandering niet alleen in op spiergroei en afvallen (hoewel dat zeker met dat product kan), maar ook op de overige voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Wat mij direct aansprak was het natuurlijke karakter van de ingrediënten. Helemaal natuurlijk zullen eiwittenshakes natuurlijk niet worden, want er bestaat natuurlijk nergens een woestijn met een bodem van eiwittenpoeder, maar je wilt niet weten wat er soms in je eiwitpoeder wordt verwerkt om het lekkerder of goedkoper te maken. Shakeplus heeft daarmee dus zeker een voorsprong op de rest.

 

Shakeplus verkoopt onder andere:

Je kunt Shakeplus testen met voordeelpakketten.

 

De claim van het product:

“de helft van al je dagelijkse vitaminen en mineralen, de eiwitten van een halve biefstuk en de vezels van twee bruine boterhammen – alles in één lekkere, makkelijke maaltijd shake met superfood. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of bij het sporten. Voor meer energie, optimale gezondheid en betere prestaties. Klaar in 30 seconden en goedkoper dan een kopje koffie op het station.”

Later kom ik terug op mijn ervaring met het product, maar nu eerst het product zelf. Als je de ingrediënten van de shakes van Shakeplus bekijkt (van bijvoorbeeld de aardbeienshake), valt het op dat er ook daadwerkelijk aardbeienpoeder in zit. Bij veel andere shakes wordt de smaak toegevoegd met een E-nummer. Opvallen is ook dat als je de aardbeienshake op hebt, er ook daadwerkelijk aardbeienpitjes achterblijven. Hier proef je niets van, maar het werkte positief op mijn ‘gezonde’ beleving 😉

Pure eiwitten zijn niet te hachelen, dus natuurlijk moet de shake iets gezoet worden. Bij Shakeplus hebben ze dat gedaan met het natuurlijke Stevia. Hoewel ook Stevia niet 100% gezond is, is het een heel stuk beter dan bijvoorbeeld aspartaam… als ik de laatste onderzoeken mag geloven. Ook hiermee scoren ze weer wat puntjes bij Shakeplus.

 

De Shakeplus review / mijn ervaring

Een jaar geleden kwam Shakeplus op mijn pad. Ik werd benaderd door het bedrijf om hun product te testen en feedback te geven. Als het zou bevallen, kon ik het product uitgebreid gaan testen. Ik kreeg een monster opgestuurd door het bedrijf en probeerde direct de volgende ochtend deze natuurlijke eiwittenshake. Ik was door het natuurlijke karakter van de ingrediënten natuurlijk wel direct geïnteresseerd, maar was tot nu toe ook erg tevreden over de Smart Protein.

Mijn eerste slok beëindigde direct mijn interesse in het product… wat een bocht! Niet te zuipen dat spul! Alsof ik een slok beton nam. Ik had beloofd om het bedrijf feedback te geven over het product en dat deed ik. Ze beloofde me dat ze al druk bezig waren met het optimaliseren van de smaak en dat er nieuwe zou volgen. We spraken af dat ze contact op zouden nemen als de smaak verbeterd was.

 

Mijn verwachting van Shakeplus

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik ooit nog iets zou horen van Shakeplus, maar dat veranderde 4 weken geleden. Ik kreeg weer een mailtje met de vraag of ik product nogmaals wilde testen en de volgende dag had ik de nieuwe monsters alweer in huis. Nog wat aangeslagen van mijn eerste ervaring bracht ik de rand van de shakebeker naar mijn mond, terwijl ik angstvallig een beker water vasthield in mijn andere hand (oké, ik overdrijf een beetje). De eerst slok  nam ik en…. hij was heerlijk… even wennen… maar heerlijk.

Ik mailde Shakeplus dat ik graag een hele pot zou willen ontvangen om een uitgebreide Shakeplus review te doen. Er werden 3 smaken opgestuurd als monster, namelijk aardbei, vanille en chocolade. Vanille smaakte net als veel andere shakes, chocolade doe ik niet aan en aardbei… daar was iets mee. Die smaak bleef hangen en er is iets met die smaak dat mij aanspreekt. Die wilde ik gebruiken voor mijn test!

 

De uitwerking op mijn lichaam

Het is makkelijk om te testen of je kunt afvallen met eiwitten, maar het is bijna niet te doen om het verschil in werking te testen tussen twee verschillende eiwittenshakes. De condities zijn nooit gelijk omdat je het product voor een paar weken moet testen om echt een verschil te ontdekken.

Voor de Shakeplus review heb ik dus gelet op smaak en of het effect niet minder is dan de effecten van de Smart Protein. En als die effecten dan hetzelfde zijn, zou mijn voorkeur uitgaan naar Shakeplus vanwege het gezonde karakter van de ingrediënten. Dit zijn de effecten die ik vergeleken heb:

 • Spierherstel na workout (lastig meetbaar)
 • Snelheid waarmee ik weer honger kreeg na het ontbijt (1 shake)
 • Hoe het hielp bij het afslanken
 • En de smaak van de shakes

Op alle vlakken evenaarde Shakeplus het niveau van Smart Protein en qua smaak overtrof het de Smart Protein zelfs! Je kunt het vrij eenvoudig een ochtend of middag volhouden op de shakes van Shakeplus, dus het is ook een fantastische eiwittenshake om af te vallen. Want 1 aarbeienshake met magere melk (ik koos voor amandelmelk) bevat 214 kCal. Vervang twee maaltijden per dag door deze shake en je valt gegarandeerd af. (lees hoe je kunt afvallen met eiwitten)

 

Waar kun je Shakeplus bestellen?

Gewoon… in de Shakeplus webshop. Er zijn bijna wekelijks kortingscode beschikbaar en daarnaast kun je ook de starterspakketen bestellen die voordelig geprijsd zijn.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]*Wij schrijven al vanaf 2014 aan dit blog samen met onze gastbloggers. Lees hier onze visie op de hoofdthema’s Eat, Move, Life[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Redacteur

4 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

 • Ok ik heb ook een proefpakket en ga het proberen. Ik ben blij te horen dat ik hem na de smaakverbetering heb gekregen!

 • ja ik ben nu 3 dagen bezig ..
  eens benieuwd ik heb alles al geprobeert juist chakeplus nog

 • Ik ben nu een maand bezig met Shakeplus, sport 2 keer in de week. Ik heb diabetes type 2 met medicatie gebruik. Had altijd hongergevoel en duizelig tijdens of na het sporten. Nu ik shake plus gebruik. Voel ik mij krachtiger en fitter. Tijdens of na het sporten niet meer duizelig of na die tijd hongergevoel. Porties avond maaltijd is flink geslonken ivm snel verzadigd gevoel. En de rest van de dag geen hongergevoel meer. Ben van mijn suikers/koolhydraten verslaving af. Hier ben ik erg blij mee. Ik ben nu 5 kilo lichter en veel cm kwijt. Kleding voelen weer wat prettig aan hij dragen. Ik ga richting gezonde BMI. Wat heel belangrijk is bij diabetes. Binnenkort moet ik weer voor controle bij de diabetes vpk, ben ik benieuwd wat mijn bloedwaarden nu zijn. Ik ben helemaal tevreden en enthousiast met Shakeplus. Boodschappen kosten worden flink minder doordat snoepgoed en het andere slechte eten niet meer gehaald wordt. Gebruik ik nu om shakes te halen. Mocht je denken jeetje toch wel prijzig maar je zult merken dat je dat andere wat je altijd at niet meer nodig hebt op dat moment.

  En de coach ook zo blij mee. Die helpt mij straks om gewicht te behouden. Ook het programma die aangeboden wordt is super duidelijk om het ook zonder coach te kunnen doen. Maar zij zijn wel diegenen die je begrijpt als je de er door heen zit kun je ff je verhaal kwijt en je krijgt positieve aanmoediging terug. Of even een reminder waar je nu staat en waar je vandaan kwam. Dat kun je snel vergeten als je even een flinke negatieve dip zit.

  • Wat fijn dat je je ervaring hier met ons deelt Anja! Ik ben ook benieuwd wat je waardes zijn!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl