Glutenvrij brood
EAT

‘Te veel zout in glutenvrij brood’

Glutenvrij brood is veel te zout. Dat schrijft de Consumentenbond in de Gezondgids, na onderzoek van zes verschillende soorten glutenvrij bruinbrood en vier varianten van meergranen glutenvrije afbakbroodjes.

Het bontste maakt fabrikant Schär het met de glutenvrije zonnepitbroodjes Sunna, blijkt uit het onderzoek. Die zijn 56 procent zouter dan voor gewoon brood is toegestaan. Strikt genomen doen de fabrikanten niets mis door hun glutenvrije brood te zout te maken. Het valt namelijk niet in de categorie brood, maar in die van de bijzondere voeding en daarvoor bestaan geen maximale hoeveelheden voor zout. De Consumentenbond vindt dat de fabrikanten ”hun verantwoordelijkheid moeten nemen in plaats van te profiteren van deze maas in de wet”.

[gard]

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet