Inspiratie LIFE Mindfulness

Tijd voor jezelf nemen

Last Updated on: 1st december 2021, 11:54 am

Neem jij vaak tijd voor jezelf om weer even op te laden? Ik merk dat tijd voor mezelf er bij mij vaak doorheen glipt. Er zit zoveel in mijn weekplanning wat “moet” dat er weinig tijd overblijft om mezelf even terug te trekken.

Denk dan aan werk, sporten, verjaardagen & feestjes, huis schoonhouden, wassen draaien, tuin onderhouden etc etc. Niet dat dit nu allemaal dingen zijn waar ik geen zin in heb of tegenop zie, maar de dagen zijn om voordat ik het weet en waar blijft mijn tijd om te lummelen? Dus…

Mei-maand –> MIJN-maand!

Omdat ik deze maand toch al zo goed bezig ben met geen alcohol, koffie en suiker en minder Netflixen heb ik de mei-maand uitgeroepen als MIJN-maand! Want zonder zoveel bingwatching en koffiepauzes hou ik ineens heel veel tijd over. Geen probleem want er staat genoeg op mijn lijstje wat ik zou willen doen als ik meer tijd zou hebben.

En als ik iets aanpak dan doe ik het meteen goed dus hier is mijn plan voor deze maand:

Elke ochtend yoga, niet omdat het moet maar omdat het kan! Ik ben gek op Yin yoga, ik omring mezelf op een matje met een zacht kleed en kussens en zo ’s morgens vroeg gaat de openhaard aan! Dan zoek ik op Youtube een filmpje met waar ik op dat moment tijd en zin in heb (lengte van de video en welke lichaamsdelen er behandelt worden) en ik duik er lekker in.

Elke dag soep als ontbijt! Dit klinkt misschien wat gek maar groentesoep als ontbijt is de manier om je spijsvertering op weg te helpen. Zuivere voeding en geef je direct energie. Het voert vocht af en reinigt ook fysiek door alle groentes. Ik maak regelmatig een grote pan soep en vries dan meteen porties in. Super makkelijk om ’s avonds er eentje uit de vriezer te halen en ’s morgens op te warmen. Probeer het maar eens, je zult meteen verschil merken in je lichaam.

Wandelen met vriendinnen. Het combineren van een gezonde wandeling met een goed gesprek is voor mij een fijne manier om te ontspannen. Lekker bijkletsen en genieten van het mooie weer, wat wil je nog meer.

Boeken lezen! Nu ik bijna geen tv meer kijk heb ik meer tijd over om te lezen. Ik lees graag inspirerende boeken of boeken over onderwerpen waar ik nog meer over wil weten. Maar ook gewoon fijne thrillers of romans. Het geeft me een gevoel van luxe als ik gewoon in de tuin zit met een boek en een kop thee.

Om de dag genieten in de infraroodsauna. Oké, deze is niet voor iedereen makkelijk uit te voeren maar deze maand mag ik een review schrijven over de HUG. Dit is een nieuwe infarood sauna met een strak design. Hij is begin mei bij me afgeleverd en ik mag hem een maandje uitproberen. Nou, dat is iets wat ik niet afsla! Heerlijk zen in mijn eigen sauna met een rustig muziekje op de achtergrond.

En dat allemaal een maand lang! Ik ben zeer benieuwd hoe ik me aan het einde van de maand voel!

En als klap op de vuurpijl … ga ook nog vier dagen in retraite voor mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Een paar dagen helemaal offline, me, myself en mijn yogamatje 🙂 Dagen van rust, stilte opzoeken en bezinning, uit ervaring weet ik dat ik weer met een nieuwe dosis energie en vol inzichten terugkom.

Ook wat voor jou?

Door je even terug te trekken van de ratrace van het huidige bestaan kom je weer helemaal tot jezelf. Mocht je ook kans zien om zoiets te ondernemen voor een paar dagen dat is het echt een aanrader! Het hoeft niet eens veel te kosten, een hutje (of oude caravan) op de hei is ook een prima stilte plek. Telefoon op stil, dagboek mee, mooie muziek en wandelschoenen en natuurlijk geen verdovingsmiddelen 😉 Ook fijn als je een studie wilt gaan doen, om helemaal daarop te focussen zonder afleiding.

Mocht je niet zomaar een paar dagen weg kunnen dan is een dagje alleen naar de sauna ook heel fijn. Lekker met je oren onder water in het bubbelbad en je hoeft tegen niemand te praten. Ik doe dat regelmatig en ondanks dat het niet gezellig lijkt vind ik het heerlijk. Helemaal mijn eigen gang gaan en zolang doezelen als ik wil. Na zo’n dag kom ik helemaal relaxed thuis.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl