Foto door: https://www.flickr.com/photos/rachelandrew/
EAT

‘Tomaten verbeteren kwaliteit sperma’

Tomaten hebben een positief effect op de kwaliteit van sperma. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd door de Cleveland Clinic. Volgens de Amerikaanse onderzoekers zorgt de stof lycopeen, het stofje dat er voor zorgt dat een tomaat rood is, dat de hoeveelheid sperma met zo’n zeventig procent toeneemt. Ook de kwaliteit van het sperma neemt toe.

Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers de gegevens van twaalf verschillende studies over de hele wereld. Al deze onderzoeken lieten zien dat lycopeen er voor zorgt dat het aantal aanwezige zaadcellen toeneemt en ook dat het zaad een stuk sneller gaat zwemmen. Volgens de leider van het onderzoek, Ashok Agarwal, lieten de studies duidelijk het positieve effect van lycopeem op het sperma zien.

Vervolgonderzoek

Eerdere studies hebben ook al aangetoond dat lycopeen de kans op aandoeningen aan de prostaat verkleint. Het onderzoeksteam is direct gestart met vervolgonderzoek en gaat onder meer bestuderen wat het effect is van de inname van supplementen met lycopeen bij mannen die onverklaarbaar onvruchtbaar zijn. De resultaten van dat onderzoek worden volgend jaar verwacht.

 

Door: Gezondheidsnet via Nu.nl

Foto door: Rachel Andrew op Flickr.com

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet