EAT

‘Tomaten verbeteren kwaliteit sperma’

Foto door: https://www.flickr.com/photos/rachelandrew/

Last Updated on: 9th april 2016, 11:22 am

Tomaten hebben een positief effect op de kwaliteit van sperma. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd door de Cleveland Clinic. Volgens de Amerikaanse onderzoekers zorgt de stof lycopeen, het stofje dat er voor zorgt dat een tomaat rood is, dat de hoeveelheid sperma met zo’n zeventig procent toeneemt. Ook de kwaliteit van het sperma neemt toe.

Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers de gegevens van twaalf verschillende studies over de hele wereld. Al deze onderzoeken lieten zien dat lycopeen er voor zorgt dat het aantal aanwezige zaadcellen toeneemt en ook dat het zaad een stuk sneller gaat zwemmen. Volgens de leider van het onderzoek, Ashok Agarwal, lieten de studies duidelijk het positieve effect van lycopeem op het sperma zien.

Vervolgonderzoek

Eerdere studies hebben ook al aangetoond dat lycopeen de kans op aandoeningen aan de prostaat verkleint. Het onderzoeksteam is direct gestart met vervolgonderzoek en gaat onder meer bestuderen wat het effect is van de inname van supplementen met lycopeen bij mannen die onverklaarbaar onvruchtbaar zijn. De resultaten van dat onderzoek worden volgend jaar verwacht.

 

Door: Gezondheidsnet via Nu.nl

Foto door: Rachel Andrew op Flickr.com

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl