Bier is gezond
EAT

Goed nieuws voor vrouwelijke bierdrinkers: ‘Bier vermindert risico op reumatoïde artritis bij vrouwen’

Elke week een paar biertjes drinken kan bij vrouwen helpen om reumatoïde artritis te voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek van Harvard Medical School. Bij reumatoïde artritis raakt het afweersysteem ontregeld, waardoor er ontstekingen in de gewrichten ontstaan. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

De onderzoekers volgden de drinkgewoonten van 237.000 vrouwen. Zij beantwoordden elke twee jaar vragen over hun gezondheid en leefstijl. Daarnaast vulden ze elke vier jaar een enquête in over hun eetgewoonten en alcoholconsumptie.
Gedurende lange tijd matig alcohol gebruiken, bleek het risico op het ontwikkelen van reumatoïde met 21 procent te verminderen. Wekelijks twee biertjes drinken had het beste effect: dat zorgde voor een vermindering van het risico met 31 procent.

Waarom bier dit effect heeft, is nog niet duidelijk. Mogelijk verhoogt het het oestrogeenniveau, wat beschermt tegen reumatoide artritis. De resultaten van het onderzoek zijn verschenen in Arthritis & Rheumatism.

Door: Gezondheidsnet via Nu.nl

Foto door: Vizzzual
Link: https://www.flickr.com/photos/vizzzual-dot-com/

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen
  • Mijn vriendin compenseerd altijd voor elke 30 min. op naaldhakken staan/lopen één pils!

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet