EAT

Goed nieuws voor vrouwelijke bierdrinkers: ‘Bier vermindert risico op reumatoïde artritis bij vrouwen’

Bier is gezond

Last Updated on: 9th april 2016, 11:23 am

Elke week een paar biertjes drinken kan bij vrouwen helpen om reumatoïde artritis te voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek van Harvard Medical School. Bij reumatoïde artritis raakt het afweersysteem ontregeld, waardoor er ontstekingen in de gewrichten ontstaan. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

De onderzoekers volgden de drinkgewoonten van 237.000 vrouwen. Zij beantwoordden elke twee jaar vragen over hun gezondheid en leefstijl. Daarnaast vulden ze elke vier jaar een enquête in over hun eetgewoonten en alcoholconsumptie.
Gedurende lange tijd matig alcohol gebruiken, bleek het risico op het ontwikkelen van reumatoïde met 21 procent te verminderen. Wekelijks twee biertjes drinken had het beste effect: dat zorgde voor een vermindering van het risico met 31 procent.

Waarom bier dit effect heeft, is nog niet duidelijk. Mogelijk verhoogt het het oestrogeenniveau, wat beschermt tegen reumatoide artritis. De resultaten van het onderzoek zijn verschenen in Arthritis & Rheumatism.

Door: Gezondheidsnet via Nu.nl

Foto door: Vizzzual
Link: https://www.flickr.com/photos/vizzzual-dot-com/

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl