witlofsalade
EAT Recepten diner Recepten lunch

Witlofsalade met sinaasappel en walnoten!

Vroeger hield ik nooit van rauwe witlof, ik vond het te bitter smaken. M’n smaak is de laatste jaren erg veranderd en nu vind ik rauwe witlof heerlijk en ben ik juist dol op het bittere gedeelte. Deze witlofsalade met sinaasappel en walnoten is erg lekker en fris en doet het goed op de zwoele zomerse dagen.

Wat heb je nodig voor deze witlofsalade met witlofsalade met sinaasappel en walnoten?
 • 300 gram witlof
 • 100 gram venkel
 • 100 gram wortel
 • 1 sinaasappel (navels of bloedsinaasappels vind ik zelf het lekkerste)
 • handje walnoten (gedroogd en geweekt)
 • handje rozijnen
 • extra vierge olijfolie
Bereidingswijze:
 1. Snijd de witlof, venkel en wortel in kleine stukjes.
 2. Schil de sinaasappel heel dun (het witte gedeelte is erg gezond).
 3. Breek de walnoten in stukjes.
 4. Roer alle ingrediënten door elkaar.

 

Eet en geniet!

 

Over de auteur

Siggie Iggie

Hallo, ik ben Siggie, al lange tijd is mijn relatie met eten erg ingewikkeld voor me. Ik ben nu 43 jaar en sinds mijn 17e strijd ik tegen eetstoornissen. Dit heeft mij uiteindelijk op het pad gebracht van eerlijk en goed eten. Ik deel daarom graag mijn recepten via Gezondblog.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Diverse soorten ademwerk

ademworkshops Evelina zinger LCP

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet