Last Updated on: 3rd februari 2021, 08:11 pm
Als ik geen zin of puf heb om te koken, dan maak ik vaak deze courgettesoep klaar. Hij smaakt heerlijk vol en romig en met wat (zelf) gemaakte lijnzaadcrackers en rauwkost erbij heb je in een handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd.
Wat heb je nodig voor deze romige courgettesoep?
- 800 ml water
- 450 gram courgette
- 1,5 middelgrote ui
- 2 eieren (rauw)
- Oranje pompoen
- stukje verse gember (fijn raspen)
- 2 teentjes knoflook
- peper
- Keltisch zeezout of bouillonblokje (zonder gist)
- 1 theelepel kerrie
Bereidingswijze:
- Breng water aan de kook samen met een bouillonblokje.
- Kook de groenten gaar.
- Roer 2 eieren erdoorheen roeren met de garde.
- Doe alle kruiden erdoor en pureren de soep ( met de staafmixer of in de blender).
- Snij met een Julienne dunschiller wat sliertjes van de pompoen en verwarm het als vermicelli even heel kort mee.
- Als je geen bouillonblokje hebt gebruikt, voeg er dan nog wat Keltisch zeezout aan toe (als het gas al uit is).
Eet en geniet!
Ik hoop dat jij deze courgettesoep ook lekker zal vinden.
Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!
[thrive_leads id=’7154′]
Reageer