EAT Recepten lunch Recepten ontbijt

De 5 lekkerste havermout recepten

Havermout recepten

Last Updated on: 13th mei 2022, 09:43 am

Ik ben echt een fan van Havermout! Het is gezond, voedzaam en glutenvrij. Mijn eerste probeersels met havermout kwamen doordat ik het advies kreeg om warm te ontbijten. En dat is met havermout super simpel. Je kan havermout met melk aanmaken maar ook met plantaardige melksoorten en verse sap of zelfs met water, dat laatste is hoe wij het altijd maken. Je kan naar smaak van alles toevoegen. Voor een warme havermout vind ik zelf een paar dingen essentieel, dat zijn kaneel en rozijnen. Verder leuk ik het meestal op met appel en banaan. Maar eigenlijk kan al het soort fruit er doorheen.

Maar behalve ontbijten kan je nog veel meer doen met havermout zoals onderstaande recepten die ik heb gevonden bij collega bloggers.

Havermout wrap van Mind Your Feed

Ook in hartige recepten kan je havermout gebruiken zoals in deze Havermout wrap met zalm

havermout wrap

Havermout appeltaart van Linda

En wat dacht je van havermout appeltaart!

havermout appeltaart

Bounty havermout van Eet Clean

Wow, havermout bounty’s, lekker als tussendoortje met alleen maar gezonde ingrediënten

Gezondblog(1)

Hartige kaas muffins van Paulines keuken

Weer een super snel tussendoortje welke je makkelijk in kunt vriezen en mee kunt nemen: Hartige muffins.

hartige muffins

Muesli repen van Leuke recepten

Altijd lekker deze havermout muesli repen

havermout muelireep

Maak jij wel eens iets speciaals met Havermout? Laat het me weten!

Wil je ook wat gezonder eten?

Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl