bietensalade met geitenkaas
EAT Recepten Diner Recepten lunch

Bietensalade met sinaasappel!

De combinatie van bietjes en sinaasappels in deze salade is erg lekker en fris. Je kunt deze salade ook koud eten en daarom is deze bietensalade ook erg geschikt om mee te nemen naar je werk als lunchgerecht, of lekker naar het park met mooi weer.

Bietjes zijn heerlijk en hebben een hoog ijzergehalte en zijn daarom goed tegen bloedarmoede. Als je er nog iets met vitamine C bij eet, dan wordt dit ijzer extra goed opgenomen.

Voor deze bietensalade heb je nodig (voor 2 personen):

  • 500 gram gare bietjes (ik was vooraf vergeten af te wegen)*
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • pulp van 1 grote sinaasappel (zelf vind ik navels het lekkerste)
  • 2 theelepels kaneel (Ceylon)**
  • platte peterselie (voor de garnering)

*Bietjes kun je het beste koken in de schil en daarna pas schillen. Zo blijven alle goede voedingsstoffen en sappen het beste bewaard.

** Kaneel uit de meeste supermarkten bevat cumarine. Een teveel aan deze stof kan leiden tot lever schade en het kan de bloedstolling bemoeilijken. Hoge dosissen ervan schijnen kankerverwekkend te zijn. Ceylon kaneel heeft deze stof maar in zeer lage concentraties. 

Bereidingswijze:

  1. Kook de bietjes en laat deze af koelen.
  2. Haal de velletjes van de bieten af.
  3. Snij de bieten in stukjes, maar je kunt ze ook fijn raspen of malen met de keukenmachine.
  4. Maak een vloeibaar papje van de geitenkaas, sinaasappel en kruiden.
  5. Roer dit mengsel door de bieten heen.

Deze bietensalade smaakt heerlijk bij “bloemkoolrijst met sinaasappel en gember”. Het overgebleven sinaasappelsap kun je daar weer voor gebruiken. 

Eet en geniet!

Wil je ook wat gezonder eten?

Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!

Hulp nodig met gezonde maaltijden te plannen?

Download gratis onze boodschappen planner en creëer voor jezelf een voorraadkast vol met gezonde keuzes!

*Je ontvangt ook maximaal 4 x per maand onze updates met gezonde   nieuwtjes en winacties en gaat akkoord met onze privacy policy. Uitschrijven kan natuurlijk altijd!

Over de auteur

Siggie Iggie

Hallo, ik ben Siggie, al lange tijd is mijn relatie met eten erg ingewikkeld voor me. Ik ben nu 43 jaar en sinds mijn 17e strijd ik tegen eetstoornissen. Dit heeft mij uiteindelijk op het pad gebracht van eerlijk en goed eten. Ik deel daarom graag mijn recepten via Gezondblog.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken