koolhydraatarm recept
EAT Koolhydraatarm Recepten diner Recepten lunch

Bloemkoolcouscoussalade met sperziebonen en geitenkaas!

Het seizoen van de sperziebonen is weer aangebroken. Je kunt met sperziebonen alle kanten op. Ze zijn niet alleen warm lekker, maar doen het ook goed in een  koude salade.

Wat heb je nodig voor deze bloemkoolcouscoussalade met sperziebonen?

  • 450 gram sperziebonen
  • 1 bloemkool
  • +/- halve komkommer
  • 1 rode ui
  • feta geitenkaas
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • een klein beetje citroensap
  • 1 eetlepel coconut aminos
  • extra vierge olijfolie
  • zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Maak couscous van de bloemkool.
  2. Rooster de bloemkool gaar in de oven op 150 graden voor +/- 60 minuten.
  3. Kook de sperziebonen beetgaar.
  4. Laat de sperziebonen  en de bloemkool afkoelen.
  5. Snij een rode ui in kleine stukjes.
  6. Maak kleine reepjes van de komkommer (dit gaat erg makkelijk met een spiraalsnijder en snij ze dan in stukjes).
  7. Maak een dressing van de balsamico, citroensap, coconut aminos en de olijfolie.
  8. Meng alle groenten door elkaar.
  9. Roer de dressing er doorheen.
  10. Strooi er wat grof gemalen zwarte peper overheen.
  11. Verkruimel wat stukjes fetakaas en doe deze eroverheen of erdoorheen.

Geniet van je maaltijd!

Eet en geniet!

Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!

Hulp nodig met gezonde maaltijden te plannen?

Download gratis onze boodschappen planner en creëer voor jezelf een voorraadkast vol met gezonde keuzes!

*Je ontvangt ook maximaal 4 x per maand onze updates met gezonde    nieuwtjes en winacties en gaat akkoord met onze privacy policy. Uitschrijven kan natuurlijk altijd!

Over de auteur

Siggie Iggie

Hallo, ik ben Siggie, al lange tijd is mijn relatie met eten erg ingewikkeld voor me. Ik ben nu 43 jaar en sinds mijn 17e strijd ik tegen eetstoornissen. Dit heeft mij uiteindelijk op het pad gebracht van eerlijk en goed eten. Ik deel daarom graag mijn recepten via Gezondblog. Wil je meer over mij weten, klik dan op de gele button.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Club Gezondblog

DIRECT TOEGANG

Tot alle gratis producten van Club Gezondblog!

VIP Club Gezondblog

Zijn wij al vrienden?

Kom in balans

1 op 1 coaching?

Boek: Lekker in je lijf!

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet