EAT

Waarom eten bestellen lang niet zo ongezond is als je denkt

Last Updated on: 5th juni 2018, 09:57 am

Wie denkt aan eten bestellen, denkt aan jongens op snelle brommers die pizza’s en broodjes aan de deur afleveren. Waar je misschien niet zo snel aan denkt is salades, groentes en vegetarische maaltijden die in korte tijd worden bezorgd. Maar toch is het zo: eten bestellen is lang zo slecht nog niet!

Gezond eten bestellen
Source: Pexels

Het is iedereen wel eens gebeurd: op een avondje lig je lekker op de bank en denk je: ‘wat zal ik vandaag eens koken?’. De inspiratie is er niet, de zin eigenlijk ook niet en uiteindelijk besluit je het maar lekker gemakkelijk aan te pakken en het nummer van de dichtstbijzijnde snackbar te bellen voor een guilty pleasure als een snelle pizza of een frietje. Want gezond eten bestellen, dat kan niet. Toch?

De tijden dat je alleen maar pizza’s kunt bestellen zijn voorbij: je kan tegenwoordig de lekkerste, meest gezonde maaltijden aan je deur afgeleverd krijgen. Bezorgservices, zoals Deliveroo, hebben zich volledig toegelegd op het aanbieden van maaltijden van de beste kwaliteit van de beste restaurants. Hierdoor kun je zonder de deur uit te hoeven genieten van heerlijke maaltijden. Dat werd hoog tijd voor liefhebbers van gezond eten.

Ook veganistisch en vegetarisch veel keuze

Nu zelfs de veganisten en de vegetariërs onder ons eten kunnen laten bezorgen, mogen we haast spreken van een revolutie. Waar diegenen die gezond voedsel hoog in het vaandel hebben staan eigenlijk nooit hun eten konden bestellen, is er nu een wereld opengegaan aan mogelijkheden. Je bent niet meer beperkt tot wat je in huis hebt of wat je buiten de deur kan eten, je kan werkelijk alles zelf laten bezorgen. Restaurants met de beste koks en de lekkerste maaltijden maken het voor je klaar en binnen een half uur kan je er lekker thuis van genieten.

Source: Pexels

We zijn dus niet meer veroordeeld tot een snelle hap als het op eten bezorgen aankomt. Platformen als het eerdergenoemde Deliveroo spelen daarop in door restaurants die gezond eten promoten speciaal te categoriseren. Om meteen een veelgehoord misverstand uit de wereld te helpen: gezond eten dat je laat bezorgen hoeft niet duur uit te pakken. Er zijn genoeg goedkope mogelijkheden. Een ander voordeel dat daarbij komt kijken is dat je dankzij de vele restaurants die er tegenwoordig zijn veel meer keuze hebt.

Gezond eten bestellen
Gezond eten bestellen

Die keuze zorgt er ook voor dat je dankzij de bezorgmogelijkheden nog gevarieerder kan gaan eten. Hoe meer variatie in je voedsel, hoe beter! Van een lauwe, vette pizza tot een snelle service die kwaliteitsmaaltijden bezorgt van de beste restaurants voor een goede prijs; wie denkt nog dat eten bestellen ongezond is?

 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl