Last Updated on: 7th november 2018, 11:15 am
Het merk Greenco komt naar Nederland met verschillende variaties gemarineerde paddenstoelen! Ik kreeg alvast een pakketje van ze opgestuurd met drie verschillende soorten om er een recept mee te maken, 1 van de voordeeltjes van bloggen 😉
Het pakket moest echt nog uit Korea komen dus ik heb even geduld moeten hebben maar na 2 weken had ik de potten in huis, 2 gemarineerde waarvan 1 in olijfolie en 1 pickled (ingelegd).
Omdat ik gek ben op sushi en graag eens een vegetarische sushibowl wilde maken heb ik daar een filmpje mee opgenomen.
Ingrediënten sushibowl:
- 250 gr sushirijst
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 komkommer
- pot (280 gr) gemarineerde paddenstoelen op olie
- 2 lente-uitjes
- 2 el sesamzaadjes, licht geroosterd
Dressing:
- 2 el sesamolie
- 3 el soyasaus
- sap van een halve limoen
Optioneel:
- nori bladeren of snippers
Bereidingswijze:
- Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze afkoelen.
- Schil de komkommer en snij deze in lange slierten met een dunschiller of kaasschaaf.
- Schil de mango en snij deze in lange smalle partjes.
- Snij de lente-uitjes in kleine ringetjes.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Laat de paddenstoelen uitlekken.
- Schil als laatste de avocado en snij deze ook in lange smalle partjes.
- Schik alle ingrediënten mooi in een grote bowl en verdeel de dressing, sesamzaadjes en de optionele norisnippers eroverheen.
Hier kun je de video bekijken van de bereiding
#koreagreenmushroompark #greenco #veganlover #vegetarian
Reageer