Hollandse noten/rauwkost salade
EAT Recepten lunch

Hollandse noten en rauwkost salade

Dit recept is meer dan een recept. Het laat je zien hoe je eenvoudig salades kunt bedenken als je eenmaal een goede basis salade hebt. Ik schreef namelijk al eerder over mijn bacon/ei salade, die net als deze salade perfect past in een koolhydraatarm dieet en of Paleo dieet. Diezelfde salade vormt de basis van de salade die ik hieronder ga beschrijven.

Ik ben zelf een groot fan van ‘gooi-alles-in-een-schaal-en-klaar-is-kees’ salades. Daarom kun je de onderstaande salade in enkele minuten maken. De salade bevat ongeveer zo’n 450 kCal en je houdt het er gemakkelijk een hele middag op vol.

Ingrediënten

  • IJsbergsla – 50 gram
  • Hollandse rauwkost (Jumbo) – 50 gram
  • Komkommer – 1/4 in plakken snijden
  • Zongedroogde tomaatjes – 4 stukjes klein gesneden
  • Luxe noten melange – 40 gram
  • Belze Franse Mayonaise – 3 theelepels
  • Ei – 1 stuk
  • Voorgebakken bacon – 3 Plakken (in stukjes snijden)

Optioneel:

Ik weet zeker dat een verse tomaat een fantastische toevoeging is om de salade wat frisser te maken. Ook zou je nog een augurk toe kunnen voegen voor de smaak.

Bereiding

Gooi alles in een middelgrote schaal…. en je kunt eten! 🙂

Wat zou jij toevoegen?

Ik ben heel benieuwd wat jullie zouden toevoegen. Laat me in de comments weten wat jij mist in deze salade of hoe je de smaak zou verrijken.

Wil je ook wat gezonder eten?

Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!

Hulp nodig met gezonde maaltijden te plannen?

Download gratis onze boodschappen planner en creëer voor jezelf een voorraadkast vol met gezonde keuzes!

*Je ontvangt ook maximaal 4 x per maand onze updates met gezonde   nieuwtjes en winacties en gaat akkoord met onze privacy policy. Uitschrijven kan natuurlijk altijd!

 

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken