komkommer spaghetti met edelgist
EAT Koolhydraatarm Recepten diner Recepten lunch

Komkommerspaghetti met edelgist!

Komkommer spaghetti met edelgist

Komkommer smaakt heel anders als je er spaghettisliertjes van maakt, dan wanneer je er plakjes van maakt. Deze komkommerspaghetti met edelgist is echt niet te versmaden en smaakt heerlijk als bijgerecht bij de lunch of diner. Bovendien is het weer lekker snel klaar en daar houden we van toch?!

Hoe maak je deze komkommerspaghetti met edelgist?

  • komkommer
  • edelgist*
  • zwarte peper (optioneel)

Edelgist is een bijproduct van de suikerproductie. Het is rijk aan B-vitamines en foliumzuur. Het is een compleet eiwit, het bevat alle 9 aminozuren. Edelgist is plantaardig en ook geschikt voor veganisten.Je kunt het ook gebruiken als je geen zuivel kunt of wilt eten, maar de hartige smaak van kaas mist in je gerecht. Het is melkvrij en meestal glutenvrij. Het is een inactieve gistsoort en daardoor ook te gebruiken voor mensen met Candida! Je kunt het bij de biologische winkels kopen, maar ook bij sommige online winkels. Ik heb gemerkt dat er wel smaakverschil zit in de verschillende merken.

edelgistvlokken

Bereidingswijze:

  1. Maak slierten van de komkommer met een Spirelli (je zou eventueel ook een Julienne dunschiller kunnen gebruiken).
  2. Strooi er wat edelgist en zwarte peper overheen.
  3. Roer alles door elkaar.

komkommerspaghetti met edelgist

Simpel, maar super lekker.

Eet en geniet!

Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!

Hulp nodig met gezonde maaltijden te plannen?

Download gratis onze boodschappen planner en creëer voor jezelf een voorraadkast vol met gezonde keuzes!

*Je ontvangt ook maximaal 4 x per maand onze updates met gezonde    nieuwtjes en winacties en gaat akkoord met onze privacy policy. Uitschrijven kan natuurlijk altijd!

Over de auteur

Siggie Iggie

Hallo, ik ben Siggie, al lange tijd is mijn relatie met eten erg ingewikkeld voor me. Ik ben nu 43 jaar en sinds mijn 17e strijd ik tegen eetstoornissen. Dit heeft mij uiteindelijk op het pad gebracht van eerlijk en goed eten. Ik deel daarom graag mijn recepten via Gezondblog. Wil je meer over mij weten, klik dan op de gele button.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Lifestyle Changing Program

Club Gezondblog

DIRECT TOEGANG

Tot alle gratis producten van Club Gezondblog!

VIP Club Gezondblog

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget

Kom in balans

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet