Last Updated on: 3rd februari 2021, 08:21 pm
Komkommer spaghetti met edelgist
Komkommer smaakt heel anders als je er spaghettisliertjes van maakt, dan wanneer je er plakjes van maakt. Deze komkommerspaghetti met edelgist is echt niet te versmaden en smaakt heerlijk als bijgerecht bij de lunch of diner. Bovendien is het weer lekker snel klaar en daar houden we van toch?!
Hoe maak je deze komkommerspaghetti met edelgist?
- komkommer
- edelgist*
- zwarte peper (optioneel)
* Edelgist is een bijproduct van de suikerproductie. Het is rijk aan B-vitamines en foliumzuur. Het is een compleet eiwit, het bevat alle 9 aminozuren. Edelgist is plantaardig en ook geschikt voor veganisten.Je kunt het ook gebruiken als je geen zuivel kunt of wilt eten, maar de hartige smaak van kaas mist in je gerecht. Het is melkvrij en meestal glutenvrij. Het is een inactieve gistsoort en daardoor ook te gebruiken voor mensen met Candida! Je kunt het bij de biologische winkels kopen, maar ook bij sommige online winkels. Ik heb gemerkt dat er wel smaakverschil zit in de verschillende merken.
Bereidingswijze:
- Maak slierten van de komkommer met een Spirelli (je zou eventueel ook een Julienne dunschiller kunnen gebruiken).
- Strooi er wat edelgist en zwarte peper overheen.
- Roer alles door elkaar.
Simpel, maar super lekker.
Eet en geniet!
Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!
[thrive_leads id=’7154′]
Reageer