Inspiratie LIFE

Over roeping & koerswijziging

Last Updated on: 14th augustus 2018, 09:51 am

Groeien en ontwikkelen

Je roeping volgen
Groeien en ontwikkelen

Elke dag groei je, verander je, dat is hoe het leven gaat. Voor mij is dat een heel belangrijk onderdeel van mijn leven. Het groeien in mijn eigen ontwikkeling, zowel privé als werkgericht, is iets waar ik dagelijks mee bezig ben. Soms lastig omdat het een zekere rust mist, maar het vervult mijn leven ook met een gevoel van voldoening en geeft meer betekenis. Dat is ook één van de redenen dat er zo nu en dan een koerswijziging plaatsvindt in mijn leven. De verandering waar ik nu in zit heeft ook te maken met mijn werk en daarom deel ik dat graag hier op Gezondblog.

Het begeleiden van mensen naar een gezonder lichaam vind ik super om te doen alleen wil ik daarmee ook graag wat meer de diepte ingaan. Dat het niet alleen gaat over afvallen maar ook over zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling. Want door zelfkennis is het een stuk eenvoudiger om je eigen valkuilen in te zien en te voorkomen!

Het gevoel dat ik meer te doen heb in dit leven kwam steeds vaker terug. Ik was op zoek naar iets waarmee ik mensen nog beter kan helpen om zichzelf beter te leren kennen en waarmee ik ook duidelijk antwoorden en tools mee kon geven.

Hier was ik naar op zoek

In dat hele proces van onderzoeken wat hier goed bij zou passen en welke kant ik dan op zou gaan kwam de Nine Star Ki elementenleer op mijn pad. Het voelde meteen goed en de eerste dag van mijn opleiding werd ik zo geraakt door deze eeuwenoude kennis dat ik wist dat dit was waar ik naar op zoek was geweest. Het voelde gek genoeg als thuiskomen.

Ik heb door mijn eigen persoonlijke karakteranalyse mezelf weer een beetje beter kennen en begrijp nu ook de interactie met de mensen om me heen beter. Het inzicht dat iedereen anders is geeft zoveel meer duidelijkheid op alle vlakken.

Ik zag ook meteen de mogelijkheden die het biedt en hoe mooi dit was te integreren in waar ik voor wil staan en wat ik wil overbrengen: bewuster leven en goede keuzes maken. Hoe meer ik er mee bezig was hoe enthousiaster ik werd. Intussen is de Nine Star Ki de basis in de 1 op 1 sessies geworden en geef ik ook workshops om geïnteresseerde een klein kijkje te kunnen geven in wat je hier allemaal mee kunt doen.

Spannend!

Je roeping volgen
Je roeping volgen

Veranderen is spannend, want ik ga iets anders doen dan mensen van mij gewend zijn, maar er komt bij mij zoveel energie vrij dat ik weet dat dit goed is. Ik voel me helemaal in mijn element als ik hiermee bezig bent en weet daarom dat het klopt. Ik heb mijn roeping gevonden!

Wil jij ook onderzoeken wat bij jou past, waar jouw valkuilen zitten en je sterke kanten. Heb jij ook het idee dat je nog niet je hele potentie leeft en meer kunt halen uit je leven? Misschien is een Nine Star Ki karakterprofiel dan ook iets voor jou. Het geeft je inzichten over je eigen persoonlijkheid waardoor je milder kunt zijn naar jezelf en minder oordelend naar anderen.

 

 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl