LIFE Reviews Winacties

CBD olie: 7 belangrijke gezondheidsvoordelen

IceBlue CBD olie review

Last Updated on: 22nd november 2022, 12:31 pm

CBD olie, ik raak er niet over uitgepraat! We zetten de CBD olie gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje.

Naar aanleiding van mijn persoonlijke ervaringen met CBD olie welke ik regelmatig deel op Gezondblog werd ik benaderd door IceBlueCBD voor een review.
Zij verkopen 3 soorten biologische CBD olie (3, 5 en 10%), zelf heb ik nog niet eerder een 10% CBD olie geprobeerd dus kom maar op met een proefflesje!

Ik gebruik CBD olie in de regel voor wat rust in mijn hoofd. Vooral als ik vol zit met nieuwe plannen maken vind ik het lastig om in bed mijn denken uit te zetten. De CBD olie helpt mij om lekker in te slapen en de nacht goed door te halen.

cbd olie ervaringen
CBD olie wordt gewonnen uit de hennepplant

Maar CBD olie, niet te verwarren met wietolie of THC, kan nog voor veel meer doeleinde ingezet worden. CBD olie wordt ook wel hennepolie genoemd omdat het uit delen van de hennepplant wordt gewonnen en is legaal verkrijgbaar in Nederland.

CBD olie werkt in de hersenen op een aantal receptoren waardoor het invloed kan hebben op verschillende klachten die in verband staan met die receptoren. Ik heb de meest voorkomende klachten waarvoor CBD olie wordt in gezet voor je op een rijtje gezet.

7 belangrijke gezondheidsvoordelen CBD olie

 • Het verminderen van stress en angsten. Dit kun je heel breed zien, bijvoorbeeld bij spreken in het openbaar worden de onzekerheid en stress verminderd door de CBD olie. Maar ook als je een lastig gesprek met je partner of werkgever moet voeren kan het fijn zijn om de CBD olie in te zetten.
 • Helpt bij depressiviteit doordat de CBD de 5-HT1A serotonine receptor activeert die van belang is bij diverse mentale problemen.
 • Het bevorderen van slaap en het verbeteren van de kwaliteit van het slapen. CBD olie ontspant de spieren en maakt het hoofd leeg, je gedachtes komen heerlijk tot rust, die combinatie zorgt ervoor dat je dieper kunt slapen en uitgerust wakker wordt.
 • CBD olie kan ook uitwendig gebruikt worden. Het werkt bij het beschermen en herstellen van de huid tegen littekenvorming en veroudering van de huid.
 • Pijnstillend voor chronische pijnklachten zoals bij reuma. CBD olie zorgt ervoor dat het zenuwstelsel pijn negeert.
 • CBD olie heeft ook anti-inflammatoire eigenschappen. Studies hebben de anti-inflammatoire effecten van CBD en cannabinoïden aangetoond. Dit kan baat hebben bij ziektes die te maken hebben met ontstekingen, denk dan aan artritis en darmstoornissen.
 • Fibromyalgie, er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan maar uit ervaring van patiënten blijkt dat de CBD olie klachten als spierkrampen, depressie, angst, ontstekingen en slaapproblemen weet te verminderen.

Dosering CBD olie langzaam opbouwen

De juiste dosering verschilt van persoon tot persoon en per product. Het advies is om met de laagste dosering te beginnen en het daarna op te bouwen tot het gewenste effect wordt bereikt. Begin bijvoorbeeld met 1 tot 2 druppels per keer 2x per dag, bijvoorbeeld ’s ochtends en ’s avonds. Hierna kun je de dosering aanpassen naar behoefte. De hoeveelheid CBD die je nodig hebt hangt af van je klachten. Luister goed naar je lichaam om de perfecte hoeveelheid CBD olie voor jouw gestel te vinden. Je druppelt de olie onder je tong en laat het een aantal seconden inwerken voor je het doorslikt.

Overleg met de huisarts

Indien je CBD olie wilt gebruiken naast een bestaande reguliere behandeling overleg dit dan altijd met je arts. Ook als je op dit moment medicijnen tegen een hoge bloeddruk of tegen neurologische of mentale aandoeningen. Stop ook nooit zonder overleg met je huisarts of behandelend arts met je (reguliere) behandeling en/of medicijnen.

IceBlueCBD ervaring

En nu mijn ervaring met de CBD olie van IceBlue. De verpakking is erg fijn. Met het pipetje kun je goed doseren. Ook is het er prettig dat het flesje niet lekt! Dat heb ik eerder meegemaakt en toen zat mijn nachtkastje steeds onder de plakkerige bruine ringen.

Omdat ik een hoge dosering heb getest ben ik ook laag gaan zitten in het aantal druppels. Ik neem voor het slapen gaan 2 druppeltjes en daar slaap ik heerlijk op.
Ik moet je wel even waarschuwen voor de smaak… CBD smaakt sowieso heel vreemd en bitter en deze heeft ook iets scherps. Dus eerst een nachtkus en dan de druppels 😉

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

25 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

 • hallo ,ik zou het graag proberen voor de pijn die ik al 7 jaar heb ,ze kunnen niets vinden dus zeggen dat het zenuw pijn is kan bijna niet zitten wat heel vervelend is
  B.V.D
  GR Ank Dijkhuis

  • Als je bedoelt met zitten pijn omgeving stuitje, kijk dan eens naar je b12 of je daar geen tekort van heb.
   Mijn schoonzus had dezelfde klacht.

 • Ik loot ook graag mee,want mijn dochter heeft fibromyalgie en heeft veel last van pijn

 • Hoi Evelina,

  Zou het heel graag willen proberen. Heb een versleten heup, wat naast mijn lipoedeem op beide benen veel pijnklachten geeft. Hopelijk vermindert deze olie mijn klachten.

  Gr Saskia

 • Ik ben al een half jaar overspannen ik hoop met de CBD olie lekker te kunnen slapen en mijn hoofd leeg te maken.

 • Gebruik al jaren cbd olie van 5% ivm eds, pijn en ontstekingen, wel van een ander merk, dus probeer ik graag
  deze van 10%.

 • Ik zou het graag willen proberen! Dit vooral voor het slapen. Ik kan mij weinig nachten herinneren dat ik diep slaap. Als ik in bed lig is mijn hoofd alleen maar aan het denken en/Of piekeren. Graag maak ik kans om dit te proberen.

 • Zou graag een flesje cbd olie willen winnen, zodat mijn partner dit kan proberen… ik ben veel aan het ontdekken mbt reguliere medicijnen en de kracht van deze olie.

 • ik gebruik cbd olie tegen kanker. neem ik t niet neemt de kanker toe. Neem ik t wel blijft t stabiel of neemt wat af.
  m.w. van zomeren

 • Zou dit graag willen proberen. Ik heb colitis ulcerosa en na 4 jaar rust, nu weer een opvlamming. Ben heel benieuwd welke verbetering CBD hierbij geeft. Wil het ook gaan gebruiken om door te slapen.

 • Wat een mooie prijs om te winnen. Graag maak ik hier kans op. Ik heb nog geen ervaring met deze olie maar heb er wel goede verhalen over gehoord. Ik zou het graag willen gebruiken om te kijken of het me helpt om beter te slapen en te ontspannen.

 • Ik denk er al een tijdje over om CBD eens te proberen, maar er zijn zoveel soorten en merken, ik weet niet zo goed waar ik beginnen moet ;-). Ik zou het zelf willen proberen tegen overspanning, somberheid en concentratie. Ik zou het ook graag bij mijn zoon willen proberen, hij heeft ADD en slaapproblemen en ook vaak rusteloze benen als hij in bed ligt. Ik ben heel erg benieuwd wat CBD voor ons kan betekenen :-).

 • Zou het zelf graag proberen heb heel veel pijnzelf. Ik heb last van fibromaligie, atrose, en syndroom van sjogren. En dan nog eens de overgang erbij slaap slecht ’s nachts.

 • Ik zou het graag proberen om beter in slaap te komen.Misschien helpt het ook dat als ik gespannen ben,met mijn hoofd knik wat ik heel vervelend vind.

 • Ik ben wel geïnteresseerd om het eens te proberen i.v.m. MS (ontstekingen, spasmen, cognitie, energie) en ook i.v.m. depressiviteit/somberheid.

 • Ben benieuwd naar dit merk, want ik gebruik het van verschillende merken en reeds langere tijd, dus ben heel benieuwd of dit merk een overstap zal zijn!

 • Ik zou super graag deze CBDolie willen proberen. Ik slik al heel wat jaren zware medicatie. Misschien kan ik met IceBlue de dosering gaan minderen. Fingers Crossed??

 • Heel graag wil deze olie proberen. Heel mijn leven heb ik maak gespannen gevoeld en altijd met angsten,… Met alle gevolgen dat niet gaat zoals het hoort in mijn leven. Heel veel verschillende werkervaringen gehad al, vele relaties, vele mensen op mijn pad, thuis niet georganiseerd,…. Kan deze olie me een positiever leven geven, dan zou dit fijn zijn.

 • Ik zou het grssg willen proberen ivm de chronische aandoening lipodeem wat mij zeer neerslachtig maakt en mijn pijnlijke benen.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl