Dieet ervaringen EAT Paleo Reviews

Paleo a la carte review

Paleo a la carte review

Last Updated on: 29th januari 2021, 05:08 pm

Ik ben al een fan van de boeken van Paleo guru Mitchel sinds ik ben begonnen met het Paleo dieet. Z’n eerste boek bevatte al geweldige Paleo recepten, maar je moest even door de foto’s in het boek heen prikken. Een goede foto geeft je al een beetje een idee van hoe lekker het gerecht gaat worden. In zijn eerste boek vond ik de foto’s wat minder… maar who cares? De recepten waren heerlijk! Nu lanceert hij het boek Paleo a la carte… En dit is de Paleo a la carte review!

Wat leuk is om te zien is dat Mitchel blijft investeren in zijn boeken. Ieder boek dat hij uitbrengt is weer beter en mooier dan de vorige. Ik was dan ook euforisch toen ik een mail ontving dat zijn nieuwe boek zou uitkomen, Paleo a la carte. Natuurlijk kocht ik het meteen. Jammer genoeg was het laat in de avond, waardoor ik niet direct naar de supermarkt kon racen om de ingrediënten te verzamelen voor een eerste gerecht. Gevoed door mijn enthousiasme begon wel direct aan de Paleo a la carte review… waarbij ik je wel direct kan verklappen dat dit boek een hoog cijfer heeft gekregen 😉

Dit boek is niet alleen voor mensen die een Paleo dieet volgen, maar voor iedereen die af en toe heerlijke, bijzondere en gezonde maaltijden op tafel wil zetten.

Wat krijg je bij het Paleo a la carte boek?

Het leuke van Mitchel is dat hij nooit ‘één’ boek lanceert. Mitchel is iemand die graag geeft en daarom biedt hij zijn boeken altijd met bonusmateriaal aan. In dit geval krijg je in totaal 3 ebooks voor de prijs van 1! Het is natuurlijk niet direct een van de beoordelingspunten voor de Paleo a la carte review, maar als je het hebt over ‘value for money’… misschien hoort het er toch wel gewoon bij.

Paleo a la carte review

Hoe verschilt Paleo a la carte van de eerdere boeken?

Mitchel schreef Paleo a la carte om een aantal redenen. Enerzijds om een Paleo receptenboek te bieden waar recepten in staan die je voor je gasten op tafel durft te zetten, anderzijds om mensen te inspireren om een liefde te ontwikkelen voor het kokkerellen in de keuken.

Want met name dat laatste (snel willen koken) zorgt ervoor dat we kiezen voor kant en klaar producten en ongezond voedsel. Even een pizza in de over of een pakje van Knorr. Helaas barsten dit soort producten vaak van de rotzooi.

Zelf ben ik ook onlangs begonnen met het wat uitgebreider koken. Ik doe het niet iedere dag, maar eens per week trek ik een uur uit om een maaltijd te bereiden (kooktijd niet meegerekend ;)). Ik heb gemerkt dat als ik er even goed de tijd voor neem, dat ik het ook leuk vind om te koken. En uiteraard is koken met gezonde en onbewerkte ingrediënten ook veel lekkerder. Zowel mijn vriendin als mijn zoon smullen dan van mijn maaltijden. Paleo a la carte speelt in op deze trend van uitgebreider koken, die in bepaalde kringen toch wel serieus aan het toenemen is.

Met Paleo a la carte bewijst Mitchel maar weer eens dat gezond eten écht lekker kan zijn

Over de Paleo a la carte recepten

Paleo recepten uit de Paleo a la carte

Inmiddels heb ik tijd gehad om een gerecht te breiden… ik schreef deze Paleo a la carte review namelijk in tweeën… ik begon met de kip in bacon en het was heerlijk! Want ook qua recepten heeft Mitchel zich weer overtroffen! Hoe doet hij dat toch? Ik begin te vermoeden dat hij hier en daar toch wat hulp van koks aan het inschakelen is… óf… hij wordt gewoon echt goed in koken 😉 Het leuke van de recepten uit Paleo a la carte is dat ze speciaal genoeg zijn om het kokkerellen te noemen, maar dat ze nog steeds eenvoudig te bereiden zijn. Zeker als ik bezoek krijg en voor een grote groep kook, heb ik geen zin om allerlei complexe gerechten te bereiden. Te veel risico voor mij 🙂

Je kunt een ieder van de gerechten op tafel zetten, zonder dat er ook maar iemand het idee heeft dat je een Paleo recept hebt bereid. Met Paleo a la carte bewijst Mitchel maar weer eens dat gezond eten écht lekker kan zijn.

Conclusie

Paleo a la carte is een fantastisch Paleo receptenboek voor iedereen die af en toe (of zelfs regelmatig) iets lekkers op tafel wil zetten. Mitchel laat met dit boek zien hoe eenvoudig je een heerlijk gerecht op tafel kan zetten dat zich kan meten met een gerecht in een restaurant. Het is absoluut een boek waar je veel plezier aan zult beleven… zelfs als je geen Paleo dieet volgt, maar gewoon op zoek bent naar lekkere, gezonde recepten.


 

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl