EAT

Vet verliezen voor een fit lijf

Vet verliezen voor een fit lijf
Buikvet is een grote bron van ergernis. Het lijkt alsof vet zich hier gemakkelijker opslaat, dan op andere delen van ons lichaam.

Een koolhydraatarm dieet is de ideale manier om vet te verliezen rondom de buikstreek en andere delen van het lichaam. Zo kun je op een eenvoudige manier een fit lijf creëren. Zelfs zonder te sporten.

Wat is een koolhydraatarm dieet?
Wanneer je koolhydraatarm gaat eten, merk je al snel dat dit effect heeft. Je merkt dat opgeslagen vet, vrij snel zal verbranden. Je slankt af. Tegelijkertijd, kun je smakelijk blijven eten en hoeft het aantal eetmomenten niet te veranderen. Bij een koolhydraatarm draait het erom dat er minder koolhydraten worden gegeten. Er wordt niet gelet op calorieën of vetten.

Wat eet je tijdens een koolhydraatarm dieet?
Tijdens een koolhydraatarm dieet sta je er relatief vrij in om te eten wat je wilt. Mits je onder een bepaald aantal koolhydraten blijft. Bij sommige diëten zijn er richtlijnen waaraan je strikt dient vast te houden. Bij andere diëten worden er zogenaamde weekmenu’s opgesteld en is dit jouw rode draad. In de regel worden er tijdens een koolhydraatarm dieet weinig suikers gegeten. Daarnaast wordt voeding als pasta, brood en aardappelen tot een absoluut minimum beperkt. Je eet veel meer groente, fruit in beperkte mate door fruitsuikers. Eet je graag eiwitrijke voeding zoals vlees, vis of noten? Bij een koolhydraatarm dieet is dit geen enkel probleem en zijn daar vaak geen restricties voor. Want dit past binnen het koolhydraatarme regime.

Trainen voor een fit lijf
Ondanks dat het niet noodzakelijk is om te sporten voor een fit lijf, helpt het wel om het lichaam verder vorm te geven door aan spiertraining te doen. Jouw lichaamshouding zal verbeteren en het lichaam neemt een strakke vorm aan. Dit hoeft niet te betekenen dat je af bent gevallen. Het trainen van spieren helpt niet zozeer voor gewichtsverlies en is met name van belang voor het creëren van een strak lijf.

Wil je een strakkere buik creëren? Als je een aantal kilo’s verloren bent, kun je beginnen met buikspieroefeningen. Als je op een effectieve manier met het trainen van de buikspieren begint, zal de spiergroei gestimuleerd worden en kan er een sixpack ontstaan. Houd er rekening mee, dat een strakke buik alleen zichtbaar wordt wanneer je overtollig buikvet verloren bent. Vind je het prettig om buikspieroefeningen te doen of vind je het belangrijk om jouw lichaamshouding door middel van krachttraining te verbeteren? Dan kunnen dat uiteraard goede redenen zijn om hier alvast mee te beginnen. Maar een zichtbaar effect zal het niet direct hebben.

Op deze site kun je nog meer over het koolhydraatarme dieet te weet komen.

 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken