EAT Reviews

Voorgesneden groentes of zelf snijden?

Arcos messen review

Last Updated on: 22nd augustus 2018, 11:31 am

Als je mijn recepten kent dan weet je dat ik iemand ben van snel en makkelijk.
Uren in de keuken staan is echt niet mijn ding, ik kook het liefste met zo min mogelijk pannen en handelingen.
Dat is ook één van de redenen dat ik vaak koos voor voorgesneden groentes. De zakken groentemix zijn meestal goed gevarieerd en het scheelt mij heel wat snijwerk.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat dat niet de enige reden was. Ik heb ook vaak een gevecht met goed keukengereedschap. Van huis uit ben ik namelijk best wel wat zuinig en geef met moeite veel geld uit aan bijvoorbeeld messen. De messen in mijn keukenla gaan al jaren mee en dat ze steeds botter worden merk ik zogenaamd niet.

Het is zelfs zo dat ik (tot nu toe) kipfilet niet met een mes snij maar met een (speciaal daarvoor gekochte) schaar in stukjes knip. Want met een mes vond ik het altijd zo’n gedoe.

Manlief vindt dit soort zuinigheid altijd erg irritant want die wil graag goede spullen voor de keuken. Overigens niet alleen voor de keuken, dit geldt voor alles in zijn bestaan, maar dat is weer een ander verhaal. Nu werden zijn gebeden laatst verhoord want ik kreeg van Cookinglife de vraag of ik het leuk zou vinden om de Arcos messen te reviewen.

Arcos messen review
Arcos messen review

Er gaat een wereld voor me open! Wat een verschil tussen mijn 20 jaar oude vleesmes en de nieuwe van Arcos! Ik glij nu door het vlees heen en hoef ook totaal geen druk meer te zetten. Wellicht voor andere mensen heel gewoon maar ik sta te genieten in mijn keuken! Ook de tomaten (die ik voorheen met een kartelmesje sneed voor het stugge velletje) kan ik nu gewoon eenvoudig in blokjes snijden.

Op de foto zie je het mes van Arcos die ik heb gebruikt om alle groentes te snijden.

Gister meteen een pasta gerecht gemaakt met lekker veel groentes. Ik moest nu ook echt goed op mijn snijwerk letten want met zo’n scherp mes zit een ongelukje ook in een klein hoekje. Mindful snijden zeg maar 🙂

Omdat het snijwerk me nu niet meer in de weg zit wil ik nog even de voordelen belichten van het zelf snijden van je groentes in plaats van voorgesneden groentes.

Ten eerste de prijs!
Bekijk eens een zakje voorsneden groente en weeg dezelfde artikelen los af. Je zult zien dat je veel meer groente voor je zuurverdiende geld krijgt als je het zelf snijdt.

Ten tweede de versheid!
Groente en fruit wordt tegenwoordig zo goed voorverpakt dat met de nieuwe technieken je niet meer goed kunt zien hoe vers het is.  De groente kan soms al 6 dagen oud zijn zonder dat je dat er aan afziet. Rekening houdend dat de voedingsstoffen verloren gaan zodra je gaat snijden en per uur verminderen is dit zeker iets wat je mee kunt nemen in je overwegingen.

Ten derde je eigen keuze!
Oké, de zakken zijn wel goed gevarieerd maar mijn ervaring is dat er ook vaak vulsel inzit, bijvoorbeeld veel kool wat lekker goedkoop is en weinig paprika. Kies je zelf dan neem je natuurlijk de groentes die je het lekkerste vindt, die er mooi en vers uitzien en waarvan je eventueel , als je wat over houd, nog iets ongesneden kunt bewaren.

Voor mij drie redenen om minder voorgesneden groentes te gebruiken en alles lekker vers te snijden.

En nu nog even het recept voor de liefhebbers: Pasta met groente en tonijn

Ingrediënten:

 • 3 teentjes knoflook
 • 1 uivoorgesneden groentes
 • 1 (punt)paprika
 • 1 courgette
 • 5 tomaten
 • handje verse basilicum
 • 2 blikjes tonijn
 • 250 gram spelt pasta
 • 2 eetlepels kappertjes
 • 200 ml (plantaardige) room
 • geraspte (geiten)kaas
 • versgemalen peper
 • olijfolie
 1. Pers de knoflook uit en snij de groentes allemaal in kleine stukjes.
 2. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en besprenkel met wat olijfolie.
 3. Roerbak alle groentes in de volgorde van de ingrediëntenlijst.
 4. Voeg de tonijn, kappertjes en het room toe en warm dit samen goed door.
 5. Meng de groentes met de pasta en breng op smaak met lekker veel peper en wat olijfolie.
 6. Serveer de pasta met wat geraspte geitenkaas.

 

 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl