EAT Reviews Winacties

Gezonde honing van Lekkerhoning.nl

Lekkerhoning.nl review en winactie
Lekkerhoning.nl review en winactie

Last Updated on: 5th februari 2021, 07:20 am

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vorige week kreeg ik een heerlijk pakket opgestuurd van Lekkerhoning.nl met de vraag of ik de artikelen die erin zaten wilde reviewen! Kijk, het is natuurlijk een deel van mijn werk, maar wel het leukste gedeelte! Ook mijn kinderen vinden dit het beste onderdeel van mijn blog, pakketjes uitpakken 🙂

Honing dus!

De honing die je bij de supermarkt kan kopen is vaak geen echte honing maar een vieze suikerdrap wat voor mij ook een reden is om het niet te gebruiken in mijn baksels, maar dit is dus HONING met hoofdletters want het is de echte!

Waarom zal je honing eten?

Honing is niet alleen lekker maar ook super gezond voor je.

 • Het heeft een bacterie- en schimmelremmende werking, het kan verlichting bieden bij keelpijn of bacteriële darminfecties en je kunt het zelfs op wondjes op je huid smeren.
 • Omdat honing boordevol flavonoïdes en antioxidanten zit beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten.
 • Honing houdt de de glycogeenvoorraad in je spieren langer op peil en verkort je herstelperiode dus ook fijn voor je uithoudingsvermogen en sportprestaties.
 • Honing is ook een natuurlijke probiotica en houdt je darmflora in balans.

Bij echte honing hoef je niet bang te zijn dat het je bloedsuikerspiegel uit balans haalt zoals bij suiker. Echte goede honing heeft een lage waarde op de Glycemische Index waardoor je bloedsuikerspiegel niet gaat pieken.

Nico heeft er al eerder een stuk over geschreven met de voordelen van honing.

Het pakket

De box die ik heb ontvangen was super luxe en bevatten de volgende onderdelen:

-Honing cranberrywijn
-3 potten honing
-Honing lollys
-Honing rietjes
-Honing wafels
-Stuk honingraat
-Propolis poeder
-Propolia Energie Vitale
-Honing kaarsje
-Honing zeep
-Proefverpakkingen verzorging


Honing cranberrywijn

Het pakket kwam op vrijdag binnen dus de honing cranberrywijn kwam goed van pas op onze wekelijkse “vrijdagmiddagborrel”. Het is een zoete wijn met de kleur van rose. Je drinkt het koud en voor mijn gevoel kwam het dichtbij een dessertwijn. Niet een wijn om achterelkaar door te drinken dus ik heb er het hele weekend van genoten.

 

 


Honing lekkers

Mijn kinderen hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de honingwafels uit te testen. Qua smaak vergelijkbaar met stroopwafels maar dan met de extra smaak van honing. De lolly’s en rietjes werden ook meteen uitgepakt. Ik dacht dat het rietje een soort oplosbaar roerstaafje was maar het is een dun plastic buisje gevuld met honing. Leuk voor kinderen als traktatie.

Honing lollie, rietjes en wafels
Honing lolly, rietjes en wafels


Propolis

Er zat ook een potje propolis poeder in de box. Propolis wordt al sinds de oudheid door mensen toegepast vanwege zijn krachtige werking. Er zijn ook veel moderne wetenschappelijke publicaties over de werking van propolis. Toch mag propolis geen medicijn genoemd worden, omdat farmaceutische medicijnen onder strenge controle staan en altijd exact dezelfde samenstelling moeten hebben. De samenstelling van propolis is zeer wisselend en hangt onder andere af van het jaargetijde, de omgeving, en het bijenvolk zelf. Propolis wordt ook wel een natuurlijke antibioticum genoemd.

Kort samengevat zou je kunnen zeggen dat propolis werkzaam is op ontstekingen en allergieën.

Propolis met honing
Propolis met honing

Ik heb 2 eetlepels propolis aan het potje bloemenhoning toegevoegd en daar hebben we allemaal elke ochtend en avond een theelepel van genomen. Volgens Lekkerhoning.nl activeert en versterkt dit je immuunsysteem. Het testen in een week tijd is natuurlijk wat kort maar dit was geen straf! Het eerste potje honing is nu leeg dus we gaan het herhalen met de andere honing.


De Energie Vitale van Propolia lijkt op de propolis poeder qua substantie alleen is deze al kant en klaar. Qua smaak vind ik het wat pittiger, dat komt vast door de extra toevoegingen van acerola, koninginnengelei, papaja en ginseng. Dit wordt ook ingezet voor de het versterken van je immuunsysteem, tijdens deze wintermaanden geen overbodige luxe.Er zat ook een heuse honingraat in de cadeaubox. Heerlijk om zo het honing eruit te laten lopen en op te lepelen. Hoe puur kan je het hebben! Ook leuk om te laten zien aan mijn kinderen waar honing nu echt vandaan komt en er meteen online nog even wat plaatjes bij gezocht van bijenkorven.Qua huidverzorging ga ik altijd voor puur natuur en daar voldoet het merk Propolia ook aan want het is Bio gecertificeerd en levert de hoogste kwaliteit natuurlijke verzorgingsproducten. En de honingzeep die erbij zit ruikt ook heerlijk.


 

 


De winactie is helaas al afgelopen maar wil je zelf iets kopen op lekkerhoning.nl dan krijg je met de code LEKKER10 10% korting op je bestelling!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/Fuo7B9_EaYI”][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

24 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

 • Wauw, wat een ontzettend lekker pakket is dit, leuk ombte lezen dat honing ook schimmelremmende werking heeft, dit wist ik nog niet…ik doe graag mee om een kansje te maken op deze zoete prijs want honing is zo fijn om te gebruiken in verschillende recepten, maar ook zo heerlijk in een kopje thee…fingers crossed, en hopen dat het geluksbijtje een beetje in mijn buurt is, op de 15e december…
  Groetjes Petra

 • Wauw wat een geweldig pakket. Ik ben zelf dol op honing. Dus ik doe heel graag mee.

 • Dit zou ik super graag willen winnen, ik gebruik zelf propolis en ben altijd op zoek naar goede honingptoducten!

 • Wow wow wow wat een super gaaf pakket! Echt een pakket die ik graag zou willen uitproberen meting dochtertje yasmin. De kerstvakantie zijn we met zn tweetjes aangezien mijn man 12 dagen extern is voor zijn werk en hoe gaaf zou het zijn als we dan samen kunnen experimenteren en genieten van dit mooie pakket! En papa verwennen met een heerlijk gerecht met honing als hij weer thuis is. ??

 • Sinds een maand leef ik 100% onnatuurlijk suiker vrij, en eet en drink alleen natuurlijke suikers.
  Dit pakket is voor ons gezin dus als een gebakje?

 • Lijkt mij heerlijke verwennerij ik ben echt gek op honing dus ben erg benieuwd 🙂

 • Heerlijk al die honing.
  Mijn kinderen zijn dol op honing en gaan graag bij de imker op bezoek.
  gr Yvonne

 • Jippie je zal die bofkont maar zijn

  Geluk zit in een klein hoekje maar je weet maar nooit

  Zou heerlijk pakket zijn
  Voor de bewoners van het verpleeghuis waar mijn lief moedertje goed wordt verzorgd

  Ooo wat zouden ze ervan smullen..
  GOOI míj maar in de hoge hoed

 • Zo gek! Mijn wonden door de bestralingen worden behandeld met honing en sinds ik weer kuurtjes krijg is honing echt mijn guilty pleasure. Daarom een honing cadeau zou helemaal welkom zijn….❤️

 • wat een fantastisch sint/kerst pakket om te winnen. Hier is de honing niet aan te slepen. wordt voor van alles gebruikt. Onze dochter kan er geen genoeg van krijgen, dus heeeeeeeel graaaaag

 • Ik gebruik voor mijzelf de moeder propolis en voor mijn hondje de speciale spray propolis.. Ik ben er zo tevreden over dat ik meer producten zou willen uitproberen.. Even wat sparen om weer wat te kunnen kopen daar ik door chronisch ziek zijn van een bijstand moet leven. Ik raad het iig iedereen om mij heen van harte aan.

 • Een mooi en gezond pakket. er kan ik honing gebruiken bij mijn slijm en bloedwatten ziekte.
  ook bij verschillende gezichtmaskers, heerlijke gerechten met honing.
  Dat is een leuke cadeauvoor mij.
  Groetjes Barbara

 • Honing is over al heerlijk in en ik krijg altijd goede zin wanneer ik dit smakelijke natuur produkt in huis heb staan. Reuze graag doe ik aan uw verwen actie mee.

 • Ik wil graag de echte honing proberen als ik krijg de kans eerst te pakketje winnen en daarna open voor vrienden of voor mijn gezin
  Groetjes Barbara

 • Ik zou het dolgraag uitproberen.Honing gebruik ik af en toe maar zeker de andere produkten zou ik graag uit testen.

 • Wij (gezin vrouw, man en 5 dochters) zijn sinds een aantal weken bezig onze levensstijl te veranderen en gezonder te eten. Het is nog wel een doolhof om te zoeken naar de juiste producten. Wij zijn allemaal dol op honing, en hebben onlangs al wat gelezen over verschillende soorten honing, maar zouden het ook graag in de praktijk willen toepassen. Wij zouden het daarom fantastisch vinden dit pakket te mogen ontvangen!

 • Ik wist niet dat honing zoveel verschillende goede uitwerkingen op je gezondheid heeft! Heel graag doe ik mee voor dit schitterende pakket. Ik heb geliked en gedeeld via facebook.

 • Lijkt me een heerlijk pakket, ook wel nieuw voor me dat de “gewone honing” zo gezond is!
  En de verzorging zal ook vast super zijn….en een boost dus voor je weerstand.
  Nou…heb er al zin in!!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl