EAT

Zo stel je een makkelijk kerstmenu op

Zo stel je een makkelijk kerstmenu op

25 en 26 december komen er weer aan en dat betekent dat de kerstmenu’s weer moeten worden gemaakt. Wil je dit jaar zorgeloos een lekker kerstmenu op tafel toveren? Lees dan verder, want we geven je hier inspiratie en trucjes om een makkelijk kerstmenu op te stellen. 

Indeling

Om een gezond kerstmenu op te stellen is het belangrijk om de simpele indeling van het kerstdiner te nemen: het driegangendiner. Voor- hoofd- en nagerecht. Klinkt logisch en dat is het ook. Maar om deze drie gangen op een hoog niveau te houden en het tegelijkertijd makkelijk houden, kun je de volgende trucjes overwegen.

Voorgerecht 

Het makkelijkste voorgerecht is natuurlijk een soepje. Soep kan in grote porties gemaakt worden zonder te veel pannen te gebruiken. Wil je iets luxers dan een soep? Denk dan aan rolletjes. Een paar boontjes of asperges gerold in ham, spek of dungesneden courgette. Rolletjes zien er al snel erg culinair uit en het is ook nog makkelijk te maken. 

Hoofdgerecht

Om een makkelijk hoofdgerecht samen te stellen is het gebruik van een oven essentieel. In de oven kun je gerechten grillen en verwarmen. Bovendien kun je van alles bij elkaar gooien in de oven. Denk bijvoorbeeld aan een ovenschaal met gegrilde groente en een stuk vlees. Het voordeel van een oven is dat je tegelijkertijd allerlei andere dingen kunt doen. Een voorbeeld van een simpel en gezond hoofdgerecht is een bedje van groente maken en daarop een stukje vlees of vis. Eventueel kun je nog gebakken aardappeltjes of frietjes ernaast serveren. 

Tip: je kunt zelfs borden in de oven opwarmen. Als je groente bijvoorbeeld al klaar is, maar je vlees of vis nog niet, blijft dit op warme borden nog net iets langer warm dan op koude borden. 

Nagerecht

Een simpel nagerecht is natuurlijk ijs. Om dit naar een hoger niveau te tillen kun je het ijs serveren in bolletjes op een bord in combinatie met een koekje, een paar bessen en een (zoet) sausje. Opmaak kan restaurantachtige beleving aan een simpel gerecht geven

Makkelijk kerstmenu

Met de inspiratie en trucjes die we hebben gegeven kun je op je eigen manier een makkelijk kerstrecept samenstellen. Er bestaat natuurlijk een enorme hoeveelheid aan kerstdiner recepten, dus genoeg om uit te kiezen. 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl