Bacon/egg salade
Dieet ervaringen EAT Eiwit dieet Koolhydraatarm

Bacon/Egg salade: Mijn favoriete koolhydraatarme salade

Ik ben inmiddels goed gewend aan het eten van salades. Sinds ik een koolhydraatarm dieet volg heb ik er ook al heel wat weggewerkt. Dat kostte in het begin nogal wat moeite, omdat ik nog geen echt lekkere salade had gevonden. Als ik mijn huidige ‘favoriete salade’ in het begin had gekend, was het allemaal makkelijker geweest, want hij is… heeeeeeerlijk!!! :p Oh.. en je hebt ‘m in 1 minuut klaar, als je het koken van het ei niet meerekent.

Ik gun dan ook iedereen deze overheerlijke en koolhydraatarme bacon & egg salade! Daarom deel ik ‘m graag met de Gezondblog-community. Dit is een salade voor iedereen, maar ik denk dat deze salade mensen over de streep kan trekken die denken dat salades voor konijnen zijn. Deze salade lijkt namelijk erg veel op het wereldbekende ‘Bacon/Egg broodje’ bij de pomp, maar dan nóg lekkerder en veel gezonder! Ik beloof je dat je je na het eten van deze salade geen konijn zult voelen 😉

Het recept:

  • 100 gram ijsbergsla
  • 2 – 3 eieren (in plakjes gesneden)
  • 6 – 8 plakken Streaky bacon
  • 2 eetlepels mayonaise zonder suiker
  • 1/2 theelepel mosterd
  • Een druppel ketchup (diameter 0,5 cm)

Het bereiden is heel simpel. Gooi alle ingrediënten in een kom, roeren… et voila! De eieren kun je bijvoorbeeld snijden met een eiersnijder en de Streaky bacon knip ik vaak zelf in kleine reepjes met een schaar.

Let op met de ketchup! Die is natuurlijk niet koolhydraatarm, dus het mag echt niet meer zijn dan een klein druppeltje. Dat is voldoende om op een subtiele manier wat smaak toe te voegen aan je salade.

Nooit meer honger na deze salade

Als je deze salade achter je kiezen hebt, zul je in de uren daarna geen honger meer hebben. De vetten en eiwitten geven langzaam hun energie af en geven een verzadigd gevoel. Het mooie is dat je geen opgeblazen gevoel hebt, zoals je vaak hebt na het eten van ‘een boterhammetje meer’.

Wil je ook wat gezonder eten?

Wil je ook graag wat gezonder eten, met meer variatie en het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar weet je niet goed waar te beginnen?

Vanaf € 9.75 per maand sta ik je bij met complete weekmenu’s en recepten. Lees hier meer

 

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet