EAT Koolhydraatarm Paleo Recepten Diner Recepten lunch Recepten ontbijt

De 10 Lekkerste Paleo recepten

Paleo pompoen scone recept

Last Updated on: 6th december 2021, 03:08 pm

Paleo recepten

Sinds een paar maanden ben ik helemaal fan van het Paleo dieet. Het is een dieet dat niet voelt als een dieet en toch val je er van af en leef je gezonder… veel gezonder! Maar misschien wel het grootste voordeel van dit dieet, is dat het internet vol staat met heerlijke Paleo recepten. Sommige zijn écht gezond en andere zijn een heel stuk gezonder dan het originele recept. Met dat laatste bedoel ik natuurlijk iets als een Paleo-brownie. Die aten we in de oertijd natuurlijk niet, maar met deze recepten is het eten van zo’n gebakje een onschuldiger.

Nog een kleine tip

Zoek een Paleo gerecht uit dat je makkelijk kunt onthouden en probeer deze iedere week een keer te eten. Zo kun je langzaam wennen aan de recepten, waardoor de Paleo recepten uiteindelijk je standaard kunnen worden. Voeg gewoon iedere maand een recept aan je standaard boodschappen toe en je zult zien dat het je op een bepaald moment geen moeite meer kost om Paleo te eten.

De lekkerste Paleo ontbijt recepten

Paleo pap

20131019-205223

Als je de ochtend graag begint met een vloeibaar ontbijt, dan is deze Paleo pap echt een aanrader! Hij is eenvoudig en met weinig ingrediënten te maken. Ideaal als je geen zin hebt om een half uur in de keuken te staan om je ontbijt te bereiden.

Paleo Starbucks Pompoen scone

Paleo pompoen scone recept

Hier moet je even voor in de keuken staan, maar ik beloof je dat dit ontbijt je dag zal maken! Na het eten van deze heerlijke ‘scones’ kan je dag niet meer stuk. Maak ze lekker op zondag middag en maandag wordt ineens de mooiste dag van de week 😉 Oh en hou je broodtrommeltje goed in de gaten 😉

Ham & Ei Cups

Ham ei Paleo recept

Zelf ontbijt ik het liefst ‘hartig’. Deze ham/ei cups zijn werkelijk om te smullen! Neem 1 of 2 van deze cups en je hebt tot de lunch een gevulde maag. Omdat het zo simpel te maken is, zul je dit recept nog heel vaak gebruiken. Ik ben in ieder geval fan! Je vindt het recept hier.

De lekkerste Paleo lunch recepten

Blauwe kaas mini pizza’s

Blauwe kaas mini pizza paleo recept

Wil je een lekkere lunch met een stevige ‘bite’? Dan zijn deze Blauwe kaas mini pizza’s een fantastische lunch! De knapperige bodem en de zoutige smaak zullen je zeker bevallen! De pizza’s zijn heerlijk als je ze koud eet. Ze doen het overigens ook goed op een verjaardag als ‘snack’.

Kalkoen gehaktballetjes

Kalkoen gehaktballetjes recept

Werkelijk een briljant recept van ThePaleoDiet.com! Deze Paleo gehaktballetjes laten je direct vergeten dat je gezond aan het eten bent. Ze zijn eenvoudig te maken en je neemt ze makkelijk in een bakje mee naar je werk. Ook voor dit recept geldt weer dat ze het fantastisch doen op een verjaardag. Je gasten zullen niet beseffen dat ze een gezonde snack aan het nuttigen zijn.

De lekkerste Paleo dinner recepten

Kip Cashew wok recept

kip cashew paleo recept

Dit heerlijke recept kun je het beste maken in een Wok-pan. Het hele gezin zal smullen van dit recept! Het is heerlijk! Als je dit gerecht een paar keer hebt gemaakt, vergeet je het niet meer. Dit is zo’n gerecht dat binnen no-time in lijst met standaard gerechten terecht komt.

Paleo Salsa Chicken

chicken salsa paleo recept

Deze Chicken salsa maak je binnen no-time! Je hebt er geen bijzondere ingrediënten voor nodig, dus je kunt het prima maken als je ’s avonds geen zin hebt om te koken. Binnen no-time serveer je een heerlijke maaltijd.

Avocado burger

Paleo hamburger recept

Deze burger laat zelfs de gemiddelde trucker watertanden! Het maken van deze burger is een fluitje van een cent en je zult je vingers erbij aflikken! Ook deze burger kun je prima maken als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Ideaal als maaltijd na een lange dag werken.

Wil je nog meer van dit soort heerlijke recepten?

Download dan het 101 Paleo receptenboek van Nederlands Paleo-guru Mitchel van Duuren. Het staat bomvol heerlijke recepten! Je kunt het hier vinden. Of bekijk hier de beste Paleo boeken.

De Paleo revolutie

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl