EAT Paleo

Alles over Paleo

Voor veel mensen is Paleo al een bekende manier van eten en leven, vooral voor de volgers van ons blog omdat Nico er al heel veel over heeft geschreven, je kan hier zijn eerste stappen lezen. Maar wat is Paleo precies? Omdat sommige stukken diep begraven zitten in de site en misschien niet meer allemaal up to date waren ben ik ze allemaal nog even nagelopen en heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

Wat meer algemene informatie staat in deze post, het is handig om daar eerst even in te duiken. Of het bij jou past is natuurlijk niet aan mij, Nico vaart er heel goed bij (lees hier waarom) en ikzelf pak elementen eruit die mij persoonlijk aanstaan. Helemaal opgaan in dit dieet past niet bij mij als persoontje omdat ik niet van teveel regels hou. Ik kies uit alle nieuwe inzichten in de voedingsindustrie wat mij aanspreekt, wat ik aan de lijve heb ondervonden wat goed voelt en waar mijn lijf blij van wordt! Hier heeft Nico overigens ook wat over geschreven: “De Paleo regels een beetje oprekken”. Niet iedere fan zal het hiermee eens zijn maar het is een vrije wereld toch? 🙂

Paleo voedingslijst

Wat valt er nu allemaal onder? Het is misschien handig om eerst eens een lijst te zien over welke producten er allemaal in deze lifestyle passen. De lijst is best wel lang, en dat zijn dan alleen nog maar de basis producten. Ben je al wat langer bezig dan heb je waarschijnlijk al je favoriete recepten onder de knie en kan je super veel variëren.

Afvallen met Paleo

Heel veel mensen beginnen met een andere lijfstyle als ze wat gewicht willen verliezen. Ik ben geen voorstander van diëten maar als je hierdoor met Paleo begint dan is dat wel een goede stap! Paleo is namelijk geen dieet maar je zult er (afhankelijk van hoe je normale voedingspatroon is natuurlijk) zeker wel gewicht door verliezen! Hier kan je meer lezen over het afvallen met Paleo.

Paleo recepten

koolhydraatarm paleoBen je op zoek naar lekkere recepten dan heb ik wat verschillende ingangen voor je.
Paleo ontbijt
Paleo pannekoekjes
10 lekkerste recepten

Reviews

Paleo ala carte
Totaal overzicht Paleo boeken
Paleo voor kids
Paleo Budget boek (het nieuwste boek)

Is het ook voor vegetariërs?

Op het eerste gezicht lijkt het of Paleo alleen voor vlees eters bedoelt is omdat de meeste recepten en boeken daarover gaan. Maar Mitchel van Foodie heeft ook een boek uitgebracht voor de vegetariërs onder ons die de Paleo lijfstyle willen gaan volgen. De recepten in dit boek zijn ook lekker om uit te proberen als je niet vegetarisch bent maar ook eens een dagje vleesloos wil gaan. Bijvoorbeeld op Meatless Monday

Wetenschappelijke onderzoeken

Wikkipedia
Engels stuk over Paleo

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken